Automatyczne tłumaczenia (wspierane przez Powered by Google):
Afrikaans Albanian Arabski Belarusian Bułgarski Catalan Chinese Croatian Czeski Danish Dutch Angielski Estonian Filipino Finnish French Galician Niemiecki Greek Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Taiwanese Thai Turkish Ukrainian Vietnamese Welsh Yiddish

Wróć  

OOBE, LD i sny Podróże Astralne i Świadome Śnienie. Zostań panem swych snów i podróżuj tam, gdzie tylko zapragniesz...

Czy to było LD??

Hej! :)

Tyle przeglądniętych tematów - wygląda na to, że naprawdę podoba Ci się nasze forum :) Nadal nie masz swojego konta? Czemu by nie poświęcić chwilki żeby zarejestrować się całkowicie za darmo? Jako użytkownik dostajesz dostęp do większej części forum, możesz wysyłać własne wiadomości, nawiązać ciekawe znajomości z ludźmi mającymi podobne zainteresowania i odnieść jeszcze wiele innych korzyści. Zarejestruj się teraz!

Już masz swoje konto? Zaloguj się, żeby znikła ta wiadomość.

Odpowiedz: Czy to było LD??, OOBE, LD i sny

LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
Stary 29-01-2010, 07:26   #1 (permalink)
Zainteresowany NLP

Awatar gajtas2
Brak Awatara

Domyślnie Czy to było LD??

Witam, opisze wam mój dzisiejszy sen.Doam ,że rano przed snem afirmowałem się i wyobrażałem sobie schodzy... Więc tak wstałem po godzinie 6 i po 20 min próbowałem usnąć bez skutku, leżałem aż tu nagle jak bym miał LD coś mi się śniło, pamiętam dokładnie co, pamiętam co mówiłem, wydaje mi się ,że nawet kilka razy myslałem czy to jest sen czy tylko moja wyobraźnia której często używam przed snem, niebyłem pewien. Aż tu nagle stwierdziłem ,że zobacę czy mam sen i obejrze swoje ręce. Spojrzałęm na nie dość dokładnie i nagle po może 2 sek. poczułem okropne uczucie , czułem jak mnie coś wciąga taki jak by wir(nieumiem tego opisać)w uszach słyszałem jakiś niski ton dzwieku (jak by szum wiatru, dzwięk robił się bardzo głośny) aż nagle się obudziłem.
Bardzo proszę aby jakiś specjalista od LD pomógł mi w stwierdzeniu czy to było LD. Dodam ,że często podczas drzemek mam ten wir po czym się budzę.
gajtas2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

Stary 29-01-2010, 11:10   #2 (permalink)
Moderator Hipnozy (Honorowo Master NLP)

Awatar andrzej1234
Brak Awatara

Miasto: Bytom, piękne miasto...
Domyślnie Odp: Czy to było LD??

Wygląda jak częściowe odzyskanie świadomości we śnie, czyli takie krótkie LD

Cytat:
Dodam ,że często podczas drzemek mam ten wir po czym się budzę.
Wychodzeniu ze snu może towarzyszyć dziwne uczucie,zwłaszcza jeśli bardzo nie chcemy się obudzić Może to być bardziej odczuwalne jeśli jesteśmy świadomi że śnimy, bo obserwujemy wtedy wszystkie reakcje naszego ciała. Też tak mam, to całkiem normalne

A co do tego że budzisz się po "wirze". Zjawisko LD występuje bardzo często zaraz przed przebudzeniem (jeśli nie było wywoływane świadomie przed zaśnięciem), wydaje mi się że dlatego, bo umysł powoli się budzi i zamiast najpierw przerwać sen, później odzyskać świadomość a następnie otworzyć oczy, przestawia kolejność- odzyskanie świadomości, przerwanie snu i otwarcie oczu
I to nie koniecznie wir jest powodem budzenia się tylko normalny cykl pobudki ;]

Stary 29-01-2010, 13:43   #3 (permalink)
Zainteresowany NLP

Awatar gajtas2
Brak Awatara

Czyli co za każdym razem jak mam LD to będzie ten wir przed obudzeniem?? Ty też tak masz I czy mozna wejsc w LD wyobrażając sobie przed snem coś po czym po chwili ta wyobraźnia zamienia się w LD??

Stary 29-01-2010, 14:16   #4 (permalink)

Awatar andrzej1234
Brak Awatara

Cytat:
Czyli co za każdym razem jak mam LD to będzie ten wir przed obudzeniem??
Możesz dać sobie odpowiednie sugestie aby tak nie było

Cytat:
Ty też tak masz?
Czasami, ale nie bardzo mi to przeszkadza. Można się przyzwyczaić

Cytat:
I czy mozna wejsc w LD wyobrażając sobie przed snem coś po czym po chwili ta wyobraźnia zamienia się w LD??
I znów odwołam się do sugestii, choć to o czym Ty piszesz wygląda jak wywoływanie snów poprzez wizualizację jakiegoś zdarzenia/obiektu Wszystko to jednak sprowadza się do osiągnięcia jednego- LD Jak najbardziej można wizualizować sobie jakieś zdarzenie, które później odbędzie się we śnie (czy to zwykłym czy świadomym). Wystarczy parę sugestii i jazda

Stary 29-01-2010, 14:38   #5 (permalink)
Zainteresowany NLP

Awatar gajtas2
Brak Awatara

Jak wykonujesz takie sugestie? to jest coś jak afirmacja , że mam powtarzać sobie co się wydarzy

Stary 29-01-2010, 15:04   #6 (permalink)

Awatar andrzej1234
Brak Awatara

Sugestie układa się mniej więcej tak:

Kiedy coś się stanie + to stanie się coś innego + jakieś porównianie (jeśli trzeba) lub co mi to da, co wywoła itp.

Np.
Kiedy tak siedzę sobie na fotelu, czuję, że moja ręka jest coraz cięższa jakby ktoś położył na niej wiadro z kamieniami.

Kiedy we śnie zobaczę słonia w różowej spódniczce zorientuję się że to tylko sen i odzyskam całkowitą świadomość tego co się dzieje wokół mnie.

No i można to powtarzać parę razy dla pewności

Stary 29-01-2010, 17:03   #7 (permalink)
Zainteresowany NLP

Awatar gajtas2
Brak Awatara

I po jakim czasie zadziała?

Stary 29-01-2010, 17:24   #8 (permalink)

Awatar andrzej1234
Brak Awatara

Skuteczność sugestii zależy od emocji i chęci osoby U mnie sugestie na LD działają prawie zawsze

---------- Wiadomość dodana o 20:24 ---------- Poprzednia wiadomość była o 20:16 ----------

Ach i oczywiście od głębokości transu w jakim się dana osoba znajduje

Stary 29-01-2010, 17:35   #9 (permalink)
Zainteresowany NLP

Awatar gajtas2
Brak Awatara

ok dzięki , jutro spróbuje wejsc w LD i zobaczymy jak coś będzie to napisze

Stary 29-01-2010, 17:43   #10 (permalink)

Awatar andrzej1234
Brak Awatara

Tak jak zawsze powtarzam Nie próbuj, po prostu zrób

Odpowiedz

Nawigacja
Wróć   simple-NLP.pl darmowe forum o NLP > Poligon NLP-era > Hipnoza > OOBE, LD i sny

Tagi
emocje, hipnoza, ld, reakcje, sen, sugestie, świadome śnienie, świadomy sen, trans, uczucia, umysł, wiadomości, wizualizacja, wyobraźnia

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania