Automatyczne tłumaczenia (wspierane przez Powered by Google):
Afrikaans Albanian Arabski Belarusian Bułgarski Catalan Chinese Croatian Czeski Danish Dutch Angielski Estonian Filipino Finnish French Galician Niemiecki Greek Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Taiwanese Thai Turkish Ukrainian Vietnamese Welsh Yiddish

Wróć  

OOBE, LD i sny Podróże Astralne i Świadome Śnienie. Zostań panem swych snów i podróżuj tam, gdzie tylko zapragniesz...

Czy to było LD??

Hej! :)

Tyle przeglądniętych tematów - wygląda na to, że naprawdę podoba Ci się nasze forum :) Nadal nie masz swojego konta? Czemu by nie poświęcić chwilki żeby zarejestrować się całkowicie za darmo? Jako użytkownik dostajesz dostęp do większej części forum, możesz wysyłać własne wiadomości, nawiązać ciekawe znajomości z ludźmi mającymi podobne zainteresowania i odnieść jeszcze wiele innych korzyści. Zarejestruj się teraz!

Już masz swoje konto? Zaloguj się, żeby znikła ta wiadomość.

Odpowiedz: Czy to było LD??, OOBE, LD i sny

LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
Stary 07-02-2010, 11:03   #11 (permalink)
Zainteresowany NLP

Awatar gajtas2
Brak Awatara

Domyślnie Odp: Czy to było LD??

A u mnie nie działają sugestie. Powtarzam sobie prawie codziennie przed snem i nic.

---------- Wiadomość dodana o 12:03 ---------- Poprzednia wiadomość była o 12:02 ----------

Nawet sobie wizualizuje podczas sugesti.
gajtas2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

Stary 07-02-2010, 11:53   #12 (permalink)
Moderator Hipnozy (Honorowo Master NLP)

Awatar andrzej1234
Brak Awatara

Miasto: Bytom, piękne miasto...

Hmmm... Może powinieneś znaleźć jakąś osobę która by Cię wprowadziła w stan hipnozy i pomogła z sugestiami na zywo ;]

Stary 10-02-2010, 13:15   #13 (permalink)
Zainteresowany NLP

Awatar gajtas2
Brak Awatara

A czy LD występuje tylko w tych bardziej świadomych snach tzn przed obudzeniem czy też może być w srodku nocynp. 5h przed obudzeniem?

Stary 10-02-2010, 20:29   #14 (permalink)

Awatar andrzej1234
Brak Awatara

LD najłatwiej osiągnąć przed przebudzeniem, ale jeśli wywołujesz je świadomie przed snem, to zazwyczaj jest dłuższe, ponieważ występuje w środku nocy

Stary 11-02-2010, 16:10   #15 (permalink)
Zainteresowany NLP

Awatar gajtas2
Brak Awatara

I co wtedy się dzieje po LD budzimy się?? Bo co np. jak LD minie(bez obudzenia) i przez 5h będe nadal spał i miał zwykły sen i się obudzę to mogę niepamiętać ,że miałem LD??

Stary 11-02-2010, 16:23   #16 (permalink)

Awatar andrzej1234
Brak Awatara

Jeśli masz LD przed przebudzeniem to naturalnie się budzisz, ale jeśli występuje w środku nocy i np. nie ma żadnych silnych emocji (które powodujhą obudzenie się) to prawdopodobnie po jakimś czasie zmieni się sen i nie będzie już LD. A czy będziesz to pamiętał to różnie bywa, wydaje mi się że to zależy od długości i intensywności świadomego snu, ale to tylko moja teza

Stary 12-02-2010, 21:55   #17 (permalink)
Zainteresowany NLP

Awatar gajtas2
Brak Awatara

A jak rozpoznać ,że miałem LD? skoro się czasem budze rano i pamiętam szczegółowo niektóre sny (nawet myśli) i tak się zastanawiam czy nie miałem LD ale zawsze nie jestem pewien.

Stary 13-02-2010, 09:10   #18 (permalink)

Awatar andrzej1234
Brak Awatara

Jak dla mnie to, czy miałem LD jest zupełnie oczywiste, zwłaszcza jeśli pamiętam sen. Przecież mogłem wtedy robić co chciałem, po prostu to się pamięta

Stary 13-02-2010, 13:04   #19 (permalink)
Zainteresowany NLP

Awatar gajtas2
Brak Awatara

A mógł byś mi ułożyć odpowiednią sugestie na widok wozu strażackiego? Ja mam taką i nie działa: "Kiedy we śnie zobaczę wóz strażacki zorietuję się ,że to tylko sen i odzyskam całkowitą świadomosc tego co się dzieje wokół mnie" Co prawda śni mi się więcej snów związanych ze strażą ale LD nie miałem.

Stary 13-02-2010, 15:39   #20 (permalink)

Awatar andrzej1234
Brak Awatara

Ta sugestia jest całkiem dobrze ułożona. Nie zapomnij o tym, żeby wizualizować sobie ten wóz strażacki i może jeszcze sytuację w którym się na niego natkniesz.

Twierdzisz, że masz coraz więcej snów związanych ze strażą pożarną. Jak widzisz jest to duży postęp, bo teraz masz już z górki- kiedy tylko zobaczysz ten wóz strażacki który sobie wyobrażałeś, to odzyskasz świadomość we śnie.

I jeszcze jedna sprawa, dochodzę do wniosku, że akurat chęć wywołania LD jest jak najbardziej wskazana, ponieważ mobilizuje ona nieświadomość do pracy i zobaczenia wozu strażackiego.

Odpowiedz

Nawigacja
Wróć   simple-NLP.pl darmowe forum o NLP > Poligon NLP-era > Hipnoza > OOBE, LD i sny

Tagi
emocje, hipnoza, ld, reakcje, sen, sugestie, świadome śnienie, świadomy sen, trans, uczucia, umysł, wiadomości, wizualizacja, wyobraźnia

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania