Automatyczne tłumaczenia (wspierane przez Powered by Google):
Afrikaans Albanian Arabski Belarusian Bułgarski Catalan Chinese Croatian Czeski Danish Dutch Angielski Estonian Filipino Finnish French Galician Niemiecki Greek Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Taiwanese Thai Turkish Ukrainian Vietnamese Welsh Yiddish

Wróć  

O NLP Czym jest NLP, literatura, geneza, informacje.

Najlepsza szkoła dla trenerów NLP.

Hej! :)

Tyle przeglądniętych tematów - wygląda na to, że naprawdę podoba Ci się nasze forum :) Nadal nie masz swojego konta? Czemu by nie poświęcić chwilki żeby zarejestrować się całkowicie za darmo? Jako użytkownik dostajesz dostęp do większej części forum, możesz wysyłać własne wiadomości, nawiązać ciekawe znajomości z ludźmi mającymi podobne zainteresowania i odnieść jeszcze wiele innych korzyści. Zarejestruj się teraz!

Już masz swoje konto? Zaloguj się, żeby znikła ta wiadomość.

Odpowiedz: Najlepsza szkoła dla trenerów NLP., O NLP

LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
Stary 08-12-2009, 22:14   #1 (permalink)
Zainteresowany NLP

Awatar Vitale
Brak Awatara

Domyślnie Najlepsza szkoła dla trenerów NLP.

Czesć, mam pytanie

Jaką szkołe możecie polecić, aby zostać licencjonowanym trenerem NLP.

Z góry dziękuje.
Vitale jest offline   Odpowiedź z Cytatem

Stary 08-02-2010, 17:46   #2 (permalink)
Moderator Modelowania

Awatar Modrzew
Brak Awatara

Domyślnie Odp: Najlepsza szkoła dla trenerów NLP.

Kto kolwiek by ci odpowiedział, zrobił by to ze swojej mapy rzeczywistości. Jeżelui chcesz w przyszłości zostac Trenerem NLP to błagam cie, nie zadawaj takich pytań hehe.

Ja swego czasu, gdy chciałem wybrać szkolenia pisałem bo absolutnie wszystkich instytutach jakie znalazłem i kalibrowałem.

Nie żyj opinia innych ludzi. Miej opinie na podstawie twojego własnego doświadczenia.

Pozdrawiam
Modrzew jest teraz online   Odpowiedź z Cytatem

Stary 08-02-2010, 19:32   #3 (permalink)
Honorowo Trener NLP

Awatar Tomasz Polak

Miasto: Polska

Cytat:
Napisał Modrzew Zobacz post
Kto kolwiek by ci odpowiedział, zrobił by to ze swojej mapy rzeczywistości. Jeżelui chcesz w przyszłości zostac Trenerem NLP to błagam cie, nie zadawaj takich pytań hehe.

Ja swego czasu, gdy chciałem wybrać szkolenia pisałem bo absolutnie wszystkich instytutach jakie znalazłem i kalibrowałem.

Nie żyj opinia innych ludzi. Miej opinie na podstawie twojego własnego doświadczenia.

Pozdrawiam
Czy masz przez to na myśli, że kolega ma zaliczać wszystkie szkolenia każdego z kilkuset trenerów aby wyrobić sobie zdanie?
Co ma zadawanie "takich" pytań do zostania trenerem? I tak z ciekawości - czy gdybym powiedział, że skakanie z 30 piętra nie jest najlepszym pomysłem, to sprawdziłbyś to na sobie czy żył moją opinią?!

Stary 08-02-2010, 19:58   #4 (permalink)
Moderator Modelowania

Awatar Modrzew
Brak Awatara

ok, po kolei

Nie miej opinii o czyms w czym nie masz doświadczenia. Chyba nie musze tlumaczyc dlaczego bo to sa podstawy zalozen NLP i chyba kazdy z nas ma to za soba

Bo to nie działa. Kazdy z nas ma inna mape rzeczywistosci i to co fajne dla ciebie moze byc nie fajne dla mnie, a ta dyskusja jest tego dowodem bo mamy tu rozne opinie, hej! myslimy innaczej!

Chdozi o to aby miec czyste filtry i sprawdzac trenerow. Jak?

Pisząc do instytutów, sprawdzac co oferuja w jakich cenach, kogo sie szkolili itp.

Biore to z doświadczenia, bo pamietam jak miałem pojechac na "modelowanie" do jednego trenera. Spytałem sie o opinie na jego temat paru osob i zgadnij co!? Jedni mowili - "super coach!?" Inni - "do dupy!" - To jak to w koncu jest oboje nie moga miec racji chyba co ?

A prawda (moja prawda, ktora jest takim samym halunem jak wszystko inne co za pomoca metamodelu mozna rozpierdolic w trzy sekundy) jest taka ze bardzo duzo wiedzy posiadlem po tym konkretnym, partykularnym szkoleniu.

---------- Wiadomość dodana o 20:58 ---------- Poprzednia wiadomość była o 20:53 ----------

"czy gdybym powiedział, że skakanie z 30 piętra nie jest najlepszym pomysłem, to sprawdziłbyś to na sobie czy żył moją opinią?!" - Gdybys tak powiedzial to powiedzial bym - Ok, skocz. Potem podszedlk bym do ciebie i zobaczyl co sie w tobie zmienilo. Jak by ci wzrosla inteligencja i nauczyl bys sie przez zjebanie sie z 30 pietra hiszpanskiego pozostajac przy tym b ez uszczerbku na czym kolwiek to bym skoczyl, ale jak bys sobie zrobil kuku to bym kupil ci bombonierke z podziekowaniami i mial wiedze na temat skokow z 30 pietra

Ostatnio edytowane przez kontakt@simple-nlp.pl : 10-02-2010 - 12:52 Powód: Reklama

Stary 09-02-2010, 22:33   #5 (permalink)
Honorowo Trener NLP

Awatar Tomasz Polak

Miasto: Polska

Nie, nie - pytanie brzmiało inaczej - moją opinię na temat skoków znasz, czy zatem skaczesz?
Co do opinii osób, o których piszesz - tak, jedni i drudzy mogą mieć rację.
A swoją drogą, przy tak ogromnej wiedzy, jaką posiadłeś, nie jestem godzien z Tobą dalej rozmawiać w tym temacie.

Stary 10-02-2010, 00:59   #6 (permalink)
Moderator Modelowania

Awatar Modrzew
Brak Awatara

Masz racje.

Cytat:
Napisał Vitale Zobacz post
(...)Licencjonowanym trenerem NLP.
- Napisz do paru instytutów e maile, odpowiedzą ci na każde pytanie - To najlepsze źródło wydaje mi się

- Sprawdź ich strategie i w jaki sposób prowadza szkolenia. Jak?
YouTube - tam znajdziesz wielu trenerów

- Patrz, obserwuj, a podejmiesz mądra decyzje

Stary 10-02-2010, 12:54   #7 (permalink)
Michał Podbielski

Awatar NLP-er

Witam

Jedna prośba - jeśli ktoś chce pomóc wskazując konkretnego trenera, to proszę to zrobić przez wiadomość prywatną. Zgodnie z regulaminem reklamy są zabronione - nie chcemy zamienić forum w pole bitwy handlowców podszywających się pod uczestników szkoleń

Stary 12-02-2010, 20:11   #8 (permalink)
Zainteresowany NLP

Awatar Loco
Brak Awatara

Cytat:

Przecież zarówno pytanie się ludzi na forum / forach jak i pisanie do instytutów jest niczym innym jak wyrabianiem sobie opinii na podstawie czyichś map rzeczywistości.
Żeby móc sobie wyrobić opinię na podstawie tylko własnego doświadczenia trzeba by, tak jak zauważył Tomasz, pochodzić na szkolenia do wszystkich trenerów

Cytat:
Biore to z doświadczenia, bo pamietam jak miałem pojechac na "modelowanie" do jednego trenera. Spytałem sie o opinie na jego temat paru osob i zgadnij co!? Jedni mowili - "super coach!?" Inni - "do dupy!" - To jak to w koncu jest oboje nie moga miec racji chyba co ?
No nie mogą, ale jeśli przykładowo 2 osoby powiedziały że było super a 8 - do dupy to chyba coś to nam mówi użytecznego o tym trenerze?

Cytat:
(moja prawda, ktora jest takim samym halunem jak wszystko inne co za pomoca metamodelu mozna rozpierdolic w trzy sekundy).

Nie sądzę.

Cytat:
"czy gdybym powiedział, że skakanie z 30 piętra nie jest najlepszym pomysłem, to sprawdziłbyś to na sobie czy żył moją opinią?!" - Gdybys tak powiedzial to powiedzial bym - Ok, skocz. Potem podszedlk bym do ciebie i zobaczyl co sie w tobie zmienilo. Jak by ci wzrosla inteligencja i nauczyl bys sie przez zjebanie sie z 30 pietra hiszpanskiego pozostajac przy tym b ez uszczerbku na czym kolwiek to bym skoczyl, ale jak bys sobie zrobil kuku to bym kupil ci bombonierke z podziekowaniami i mial wiedze na temat skokow z 30 pietra
Czyli jednymi słowy, wyrobił byś sobie opinię na temat skakania z 30 piętra nie doświadczając tego na sobie
To jak to jest z tym założeniem - 'Nie miej opinii o czyms w czym nie masz doświadczenia.' ?
Loco jest offline   Odpowiedź z Cytatem

Stary 13-02-2010, 01:01   #9 (permalink)
Moderator Modelowania

Awatar Modrzew
Brak Awatara

"...Cytatmoja prawda, ktora jest takim samym halunem jak wszystko inne co za pomoca metamodelu mozna rozpierdolic w trzy sekundy).

Nie sądzę..."

- I ja

Odpowiedz

Nawigacja
Wróć   simple-NLP.pl darmowe forum o NLP > Poligon NLP-era > O NLP

Tagi
coach, filtry, modelowanie, nlp, podstawy, pytanie, strategie, szkolenia, wiadomości

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania