Automatyczne tłumaczenia (wspierane przez Powered by Google):
Afrikaans Albanian Arabski Belarusian Bułgarski Catalan Chinese Croatian Czeski Danish Dutch Angielski Estonian Filipino Finnish French Galician Niemiecki Greek Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Taiwanese Thai Turkish Ukrainian Vietnamese Welsh Yiddish

Wróć  

Hipnoza Odkryj ciekawy i pasjonujący świat hipnozy.

Trans / Hipnoza?

Hej! :)

Tyle przeglądniętych tematów - wygląda na to, że naprawdę podoba Ci się nasze forum :) Nadal nie masz swojego konta? Czemu by nie poświęcić chwilki żeby zarejestrować się całkowicie za darmo? Jako użytkownik dostajesz dostęp do większej części forum, możesz wysyłać własne wiadomości, nawiązać ciekawe znajomości z ludźmi mającymi podobne zainteresowania i odnieść jeszcze wiele innych korzyści. Zarejestruj się teraz!

Już masz swoje konto? Zaloguj się, żeby znikła ta wiadomość.

Odpowiedz: Trans / Hipnoza?, Hipnoza

LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
Stary 31-05-2009, 16:04   #1 (permalink)
Zainteresowany NLP

Awatar Zikk
Brak Awatara
Domyślnie Trans / Hipnoza?

Witam.
Bardzo mnie zainteresowały dwa słowa a mianowicie "Trans" oraz "Hipnoza".Oglądałem kilka filmów dotyczących tego jednak nie do końca rozumiem to.A więc...Chciałbym się dowiedzieć co to trans czy hipnoza?Jak wejść samemu w taki stan.Bardzo proszę o odpowiedź.
PS Jeżeli zły dział proszę o przeniesienie.
Pozdrawiam,
Zikk
Zikk jest offline   Odpowiedź z Cytatem

Stary 31-05-2009, 16:14   #2 (permalink)
Moderator Hipnozy (Honorowo Master NLP)

Awatar andrzej1234
Brak Awatara

Miasto: Bytom, piękne miasto...
Domyślnie Odp: Trans / Hipnoza?

Trans i hipnoza <----- Wystarczy najechać na to kursorem z myszki i wyświetli Ci co to jest ;]

A o tym jak wejść w stan hipnozy:

1. Połóż się (bądź usiądź) wygodnie.
2. Z otwartymi oczami mów do siebie (w myślach albo na głos), że Twoje powieki są coraz cięższe, zaczynają się zamykać, powoli się zamykają itp. aż do skutku. Pamiętaj zeby nie walczyć z samym sobą. Chcesz żeby oczy się zamknęły? Zrobią to
3. Wizualizuj schody. Jest 10 stopni. Jesteś na samej górze i zaczynasz schodzić. 9... 8 Twoje ręce się rozluźniają...7 Twoje nogi się rozluźniają... (kolejno rozluźniaj wszystkie części ciała )
4. Zejdziesz na dół i jesteś w transie. Znaczy się trans jest osiągnięty w momencie, kiedy Twoje oczy się zamkną, bo to oznacza że sugestie zaczęły działać Schody mają tylko bogłębić stan hipnozy.
5. Teraz możesz zacząć się zmieniać

Powodzenia
andrzej1234 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

Tylu użytkowników uznało wiadomość za pomocną: 2.
Stary 01-06-2009, 13:12   #3 (permalink)
Zainteresowany NLP

Awatar Zikk
Brak Awatara

Hmm...słyszałem o czymś takim jak (jedni wchodzą w trans łatwiej, szybciej a jedni gorzej czy wolniej) u mnie raczej to drugie.Mam problemy z czymś takim.Lub nie wiem kiedy jestem w stanie trans...:/ Jest na to jakaś rada?

Stary 01-06-2009, 16:11   #4 (permalink)

Awatar andrzej1234
Brak Awatara

Tak, trening bez tego ani rusz Tak jak mówię. Musisz się zrelaksować. Jesli po sugestiach że Twoje oczy są ciężkie nic nie będzie się działo musisz spróbować z czymś innym Jeśli się zmakną- jesteś w transie, bo sugestia działa

Stary 01-06-2009, 16:47   #5 (permalink)
Zainteresowany NLP

Awatar Zikk
Brak Awatara

Cytat:
Napisał andrzej1234 Zobacz post
musisz spróbować z czymś innym
Czy możesz dac przykład np. z czym?Bo właśnie z tymi oczyma jest ciężko.Powiedz jeszcze czy gdy chcę się wprowadzić w trans musi byc wokół mnie cicho?Dam przykład...hmm...Gdybym chciał się wprowadzić w trans na lekcji (w szkole) gdzie raczej jest hałas...?!Pozdrawiam

Stary 01-06-2009, 17:02   #6 (permalink)

Awatar andrzej1234
Brak Awatara

W szkole jest za dużo czynników które mogą rozpraszać (koledzy którzy Cię szturchają itp.). Na początku najlepiej popróbować w domu.

Cytat:
Czy możesz dac przykład np. z czym?
Hmmm... Ściągnij sobie jakąś muzykę relaksującą z internetu, albo jakąkolwiek piosenkę która wpływa na Ciebie kojąco, usiądź wygodnie i poprostu siedź. Zacznij się rozluźniać. Poprostu słuchaj muzyki i rozluźniaj ciało. Ręce, nogi, tułów, szyja, głowa. (niekoniecznie w tej kolejności- jak Ci wygodnie )Zamknij oczy. Przenieś się w miejsce w którym teraz chciałbyś się znaleźć. U mnie to jest np las. Poczuj zapach powietrza, grunt pod stopami. Dotknij jakiejść rzeczy która tam się znajduje. Poczuj jak Twoje ciało coraz bardziej się relaksuje. Wznieś się w powietrze jeśli chcesz, poczuj wolność bo to Ty tam rządzisz. Skacz, pływaj, biegaj po wodzie i baw sie jak tylko potrafisz najlepiej Wszystko zależy od Ciebie.

Jeśli dobrze poszła Ci autohipnoza to nawet poczujesz jak napinają Ci się mięśnie kiedy biegasz czy skaczesz w tym transie
Miłej zabawy i powodzenia

Stary 01-06-2009, 17:03   #7 (permalink)

Awatar andrzej1234
Brak Awatara

Dzięki Tobie w momencie pisania tego posta sam byłem w transie Dzięki

Stary 01-06-2009, 17:09   #8 (permalink)
Zainteresowany NLP

Awatar Zikk
Brak Awatara

Hehehehehe...ok sprubuję tego co napisałeś i dam odpowiedź Dzięki

Stary 02-06-2009, 07:36   #9 (permalink)
Zainteresowany NLP

Awatar Zikk
Brak Awatara

Niestety mam z tym nadal problemy :/ Obawiam się, że tego nie potrafię...próbowałem nawet wchodzic w trans słuchając osoby na filmie, która wprowadzała inną osobę w trans ale i to nie pomogło:/

Stary 02-06-2009, 20:03   #10 (permalink)
Michał Podbielski

Awatar NLP-er

Cytat:
Napisał Zikk Zobacz post
Niestety mam z tym nadal problemy :/ Obawiam się, że tego nie potrafię...próbowałem nawet wchodzic w trans słuchając osoby na filmie, która wprowadzała inną osobę w trans ale i to nie pomogło:/
Najprościej - znajdź kogoś, kto Cię zahipnotyzuje. Niech Cię kilka razy wprowadzi i wyprowadzi - im lepiej znasz drogę tym łatwiej nią kroczysz. Załóż sobie kotwicę na stan transu. Albo suwakową na proces wchodzenia. Przy dobrych sugestiach będzie zwracana Twoja uwaga na to jakie są Twoje objawy wchodzenia w trans i po czym poznajesz, że jesteś w coraz głębszym transie (przy okazji to jest sugestia, ale to taki bonus ).

Możesz też sam do tego dojść, oczywiście będzie to trudniejsze, bo nie wiesz w którym kierunku się udać. Nie wiem czy wspominałeś coś o słuchaniu nagrań - jak ktoś jest podatny to nie ma sprawy. Jak są problemy, to zmień nagranie, albo podejście.

Odpowiedz

Nawigacja
Wróć   simple-NLP.pl darmowe forum o NLP > Poligon NLP-era > Hipnoza

Tagi
autohipnoza, autotrans, filmy, hipnoza, kotwice, kotwiczenie, nagrania, problem, proces, relaks, sen, sugestie, trans, trening, uwaga

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania