|
|
|
|||||||
| Hipnoza Odkryj ciekawy i pasjonujący świat hipnozy. |
|
Hej! :) Tyle przeglądniętych tematów - wygląda na to, że naprawdę podoba Ci się nasze forum :) Nadal nie masz swojego konta? Czemu by nie poświęcić chwilki żeby zarejestrować się całkowicie za darmo? Jako użytkownik dostajesz dostęp do większej części forum, możesz wysyłać własne wiadomości, nawiązać ciekawe znajomości z ludźmi mającymi podobne zainteresowania i odnieść jeszcze wiele innych korzyści. Zarejestruj się teraz! Już masz swoje konto? Zaloguj się, żeby znikła ta wiadomość. |
![]() |
|
|
LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#11 (permalink) |
|
Moderator Gazeta: Dobre Wiadomości (Honorowo Praktyk NLP)
Miasto: Dzika dżungla ;)
|
W czasie transu?
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
Honorowo Praktyk NLP
Miasto: Rzeszów
|
Witam!
Chciałbym też dowiedzieć się kilku rzeczy odnośnie tego transu. Nie będę zakładał nowego wątku bo po co Będę bardzo, ale to bardzo wdzięczny za Waszą pomoc Jak będziecie odpisywać to piszcie np. Ad. 1, żebym się w tym potem nie pogubił ![]() Zacząłem czytać rozdział o świadomości zewnętrznej (nasze uwagi, myśli są skierowane na świat zewnętrzny) oraz wewnętrznej (nasza uwaga skierowana jest na nasze wewnętrzne myśli). W definicji świadomości wewnętrznej, pojawia się takie stwierdzenie "Stan lekkiego transu". W książce jest napisane, że w praktyce rzadko jesteśmy całkowicie w świadomości wewnętrznej/zewnętrznej. Pytanie 1: I ten trans/hipnoza to właśnie ta rzadka praktyka ? Próbujemy jakby... wywołać świadomość wewnętrzną w pełni, dobrze zrozumiałem ? Pytanie 2: Cytat:
Udało się komuś wprowadzić siebie w stan transu przed zaśnięciem ?Pytanie 3: Jak się z tego transu wybudzamy ? Czym się ten trans różni od zamknięcia świadomie oczu i ich otworzeniu ? To jest rodzaj świadomego snu czy co... ? Słyszymy wtedy dźwięki ze świata zewnętrznego choć trochę ? Pytanie 4: W mojej książce jest napisane, że poprzez trans możemy "osiągać nieświadome zasoby". Definicja zasobów jest podana w książce jako rzeczy, myśli, które mogą być wykorzystane do osiągnięcia celu. A co to znaczy w kontekście transu Mi od razu trans skojarzył się z bardzo wyraźnym dialogiem wewnętrznym ze sobą. Od razu pomyślałem, że mogę go użyć do future pace, tworzenia kotwic - nic by mnie wtedy nie rozpraszało.-------------------------------------------------------------------------------------------------------- Także jak już mówiłem - z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi
|
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Moderator Hipnozy (Honorowo Master NLP)
Miasto: Bytom, piękne miasto...
|
Ad. 2.
Nie chodzi tu o to ze masz czekać aż zaśniesz, tylko o to żebyś sugestiami sprawił ze oczy się zamkną (nie wchodząc w sen ). Ja się transuję co wieczór ![]() Ad. 3. Jak zamkniesz poprostu oczy, pozostaniesz w takiej sugestywności jaką masz w danej chwili. Dzięki wejściu w trans, Twoja podatność na autosugestie zwiększa się. Żeby wybudzić się z transu wystarczy otworzyć oczy Nie jest to świadomy sen, bo tak jak wcześniej wspomniałem nie śpisz. Jesteś w stanie głębokiej relaksacji. Jeśli jesteś w płytkiej hipnozie to słyszysz dźwięki z zewnątrz (rozmowy itp) jeśli wejdziesz głębiej- dźwięki znikają (oczywiście może się zdarzyć ze nie znikną- wtedy dajemy sobie odpowiednie sugestie)
|
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Moderator Hipnozy (Honorowo Master NLP)
Miasto: Bytom, piękne miasto...
|
Np. metodą wizualizacji schodzenia po schodach. Można też poprostu skupić się na celu transu i automatycznie po pewnym czasie hipnoza się pogłębia
|
|
|
|
|
|
#19 (permalink) | |
|
Honorowo Praktyk NLP
|
Cytat:
![]() Myślę, że dzisiaj wypróbuję opisywane techniki wejścia w trans
|
|
|
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
Honorowo Praktyk NLP
|
U mnie wystarczył sam dialog wewnętrzny nawet. Wcale nie musiałem wyobrażać sobie schodzenia ze schodów itp.
Dowiedziałem się teraz, że tak naprawdę co wieczór się transuję, aż w końcu zasypiam Ale przed zaśnięciem mam czas na przemyślenia
|
|
|
|
![]() |
Nawigacja
|
||||||
|
||||||
| Tagi |
| autohipnoza, autotrans, filmy, hipnoza, kotwice, kotwiczenie, nagrania, problem, proces, relaks, sen, sugestie, trans, trening, uwaga |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|