|
|
|
|||||||
| Hipnoza Odkryj ciekawy i pasjonujący świat hipnozy. |
|
Hej! :) Tyle przeglądniętych tematów - wygląda na to, że naprawdę podoba Ci się nasze forum :) Nadal nie masz swojego konta? Czemu by nie poświęcić chwilki żeby zarejestrować się całkowicie za darmo? Jako użytkownik dostajesz dostęp do większej części forum, możesz wysyłać własne wiadomości, nawiązać ciekawe znajomości z ludźmi mającymi podobne zainteresowania i odnieść jeszcze wiele innych korzyści. Zarejestruj się teraz! Już masz swoje konto? Zaloguj się, żeby znikła ta wiadomość. |
![]() |
|
|
LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#1 (permalink) |
|
Honorowo Praktyk NLP
|
Na wstępie napiszę, o czym będzie ten temat. Prawo przyciągania to opisana w wielu książkach (między innymi w książce pt. "Sekret" Rhondy Byrne która stała się bestsellerem na całym świecie) prawo, które w kilku zdaniach można opisać tak: Wszystko, co cię otacza, cały twój świat stworzyłeś własnymi myślami. Ty i twój świat to dokładne odwzorowanie twoich pragnień, myśli i przekonań. Każdy człowiek tworzy swoją rzeczywistość kreując ją swoimi myślami. Jeśli czegoś bardzo pragniesz to pojawia się to w twoim życiu. Jeśli czegoś się bardzo boisz to również pojawia się to w twoim życiu. Każda myśl ma moc przyciągania, i przyciąga do twojego życia wszystko to, co ma za zadanie ją zmaterializować. Tak to brzmi w wielkim skrócie. Czy tak naprawdę jest? Ja wierzę, że niestety tak a wiele zdarzeń z mojego życia potwierdza tą tezę. Specjalnie piszę niestety, bo mimo przeczytania kilku książek na ten temat nadal nie potrafię stosować tego prawa w swoim życiu tak by przyciągać do siebie to, czego świadomie pragnę. By osiągnąć jakiś sukces. Dlaczego tak się dzieje? Dlaczego więc nadal wierzę, że to działa? Wierzę, bo jako 25 letni chłopak jeździłem Peugeotem 607 wartym 140tyś zł a zarabiałem mniej niż średnia krajowa. Wierzę, bo rozwiodłem się po kilku latach udręki, a w moim życiu pojawiła się kobieta moich snów, z którą teraz jestem. Jest jeszcze kilka dowodów na to, że materializowały się w moim życiu moje największe pragnienia. Dlaczego więc teraz nie potrafię tego wykorzystywać? Bo niestety nie wystarczy sobie o czymś pomyśleć żeby następnego dnia pojawiło się to w naszym życiu. Trzeba najpierw przekonać naszą podświadomość, że to jest dla nas dobre i że to nas uszczęśliwi a przekonanie podświadomości do czegokolwiek nie jest takie proste . Z naukowego punktu widzenia różnica jest taka, że świadomie mamy od kilkunastu do kilkudziesięciu myśli na minutę. Totalny mętlik, do którego po prostu się przyzwyczailiśmy. Gdy większość z nas próbuje się skupić na jakimś marzeniu, najczęściej już po kilkunastu sekundach odpływamy i myślimy zupełnie o czym innym. Tak działa nasza świadomość. Myślimy o danej rzeczy przez bardzo krótki czas i odpływamy do innych myśli. Podświadomość natomiast "myśli" bez przerwy. Myśli, więc zgodnie z tym prawem, przyciąga bez przerwy. Gdy jakieś pragnienie uda nam się zakodować w naszej podświadomości, niejako przekonać ją do tego, wszystko zaczyna się dziać o wiele szybciej. Podświadomość nie jest jednak łatwo przekonać. Dlatego większość ludzi po kilku tygodniach czy miesiącach przestaje w to wierzyć i przestaje marzyć. Moja teoria jest taka. Jeśli rzeczywiście mamy moc tworzenia własnego świata własną myślą, to robimy to podświadomie. Dlatego właśnie nasze życie nie zawsze wygląda tak jakbyśmy świadomie tego pragnęli. Świadomie to chciałbym być bogaty, ale w podświadomość pozostaje głos mojego ojca "Nigdy do niczego nie dojdziesz, jeśli ciężko na to nie zapracujesz". No i ciężko pracuję. Świadomie chciałbym jeździć nowym Mustangiem, ale podświadomie wiem, że nie stać mnie nawet na paliwo do tego potwora itd. itp. Dopiero jak przekonamy naszą podświadomość by też tego zapragnęła, by pozbyła się wszystkich „ale” i uwierzyła że to jest dla nas dobre, dopiero wówczas prawo przyciągania zaczyna działać w naszym życiu.No właśnie... I tu pojawia się miejsce dla hipnozy. Normalne zmiana programu zapisanego w podświadomości nie jest prosta i może trwać miesiącami, a i tak nie ma pewności czy nie natkniemy się na jakąś blokadę, która w ogóle uniemożliwi nam dokonanie owej zmiany. Psychologowie wiedzą o czym mówię Hipnoza wydaje się być do tego idealna bo nie ma całej tej przepychanki z podświadomością. Po prostu wpisujemy program i działa. Nigdzie nie natknąłem się na tego tupu eksperymenty z hipnozą. Chciałbym poznać wasze zdanie na ten temat i jednocześnie pochwalić się, że pierwszy eksperyment mam już za sobą. Chodziło o chęć znalezienia sporej ilości pieniędzy. Nie ważne jak, gdzie, byle szybko. Zadziałało 70 zł znalazła moja narzeczona na której eksperyment przeprowadziłem. I choć jedna sytuacja nic jeszcze nie potwierdza... moooooże . Jeśli to by miało zadziałać, to hipnoza może być naprawdę potężnym narzędziem. Wypowiedzcie się.
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Moderator Gazeta: Dobre Wiadomości (Honorowo Praktyk NLP)
Miasto: Dzika dżungla ;)
|
Bardzo ciekawy temat
![]() Ja też mam z tym problem... myślę o pewnym facecie...i czasem próbuję sobie włączyć obojętność na Niego, ale nie robię tego na tyle uparcie i trwale by podziałało na dłużej...i chyba nie jestem przekonana co do tego,że właśnie tego chcę.... bo chciałabym z NIM być a z drugiej strony..nie wierzę w to,że to byłoby dla mnie dobre nauczona tym co było...na zdrowy rozum wiem,że nie warto "odgrzewać"..a mimo to ciągle coś mnie ciągnie w Jego stronę i pewnie znowu to odgrzeję w te wakacje...
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Michał Podbielski
Miasto: Wrocław
|
Wątek na temat odgrzewanych związków, który tutaj wykwitł został przeniesiony. Możecie dalej się świetnie przy nim bawić tutaj
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Moderator Gazeta: Dobre Wiadomości (Honorowo Praktyk NLP)
Miasto: Dzika dżungla ;)
|
Jak napiszę o samym prawie przyciągania to też będzie nie na temat?
![]() Bo o hipnozie wiem zdecydowanie za mało,żeby tu się wymądrzać
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Honorowo Praktyk NLP
|
Ja zaryzykuje i napisze o samym prawie przyciągania
![]() Niestety ale moim zdaniem cały ten „SEKRET” to zwykły odgrzewany kotlet – do tego bardzo ciężko strawny . Praktycznie to samo było w chociażby „Potędze Podświadomości” Murphy’egoBardzo ważną w życiu rolę optymizmu i idącego za nimi efektu samospełniającego się proroctwa doprowadza się w książkach tego typu do wręcz groteski. I takie książki są bestsellerami Po prostu brak słów… chociaż nie – trzeba pogratulować autorce pomysłowości, jak zarobić miliony na oklepanym pomyśle . BrawoZ całym szacunkiem dla entuzjastów tzw. „prawa przyciągania”, „potęgi podświadomości” czy jakkolwiek to nazwać – ale w życiu pewnych rzeczy się po prostu nie przeskoczy - choćby nie wiem jak się natężać. Pozytywne myślenie i optymizm są w życiu bardzo ważne ale przesadzanie z nimi może się paradoksalnie skończyć nawet… depresją! A o tym niestety już w książkach tego typu nie wspominają. P.S. Dla zainteresowanych polecam książkę, niestety nie pamiętam czyjego autorstwa – „Pozytywne myślenie, czy może szkodzić?” I - żeby nie było że wprowadzam pesymizm - „Optymizmu można się nauczyć” Seligmana.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Michał Podbielski
|
Cały ten "sekret" polega tak naprawdę na nałożeniu sobie odpowiednich filtrów. Tak, że w sytuacji gdy pojawi się szansa, Ty ją dostrzeżesz i wykorzystasz.
Oczywiście taka szansa może się nie pojawić Niemniej lepiej zwiększać swoje szanse, a jak to mówi jedno z przysłów - dobremu wojownikowi nie przytrafiają się okazje, dobry wojownik sam je tworzyA co do negatywnych skutków pozytywnego myślenia - chętnie wysłucham szerszej opinii, jeśli zechcesz się nią podzielić
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Honorowo Praktyk NLP
|
Cytat:
I wezmy teraz osobe ktora bezgranicznie wierzy w osiagniecie niemozliwego... może to zaszkodzić
|
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Michał Podbielski
|
Cytat:
Niemniej jeśli tak to przecież nie wiara zaszkodziła, tylko zły odbiór informacji zwrotnej. Wielu ludzi, którzy osiągnęli bardzo wiele, wielokrotnie spotykało się z niepowodzeniami, ale wciąż wierzyli wykorzystują swoje niepowodzenia jako informacje zwrotne. Osiągając w końcu swój cel.Powiedzmy jasno - to nie wiara szkodzi, to rozczarowanie, które jest wynika z braku umiejętności pozytywnego postrzegania informacji zwrotnych. Jeśli masz przed sobą wielki cel - musisz wierzyć w jego osiągnięcie. Musisz dawać z siebie ile wymaga sytuacja, a czasem i tak mogą pojawiać się niepowodzenia. Ostatecznie sama droga częściej bardziej nas wzbogaca jako osoby niż samo osiągnięcie celu. Paradoksalnie - czasami osiągnięcie celu kończy się depresją. Niektórzy z astronautów, po odbyciu wysmażonego lotu popadali w depresję - nie mieli już celu w swoim życiu. Jak widać to nie wiara jest szkodliwa, bo niezależnie od tego czy się powiedzie czy nie ludzie mogą czuć się potem źle. Wiara jest dobra, dodaje sił, wytrwałości, nadaje sens. Ewentualne perturbacje emocjonalne, niezależnie od tego czy po sukcesie czy bez niego, to części większej układanki zwanej inteligencją emocjonalną i strategiami w życiu. Jeśli oddycham to mogę umrzeć. Nikomu, kto nie oddycha to nie grozi. Czy to znaczy, że oddychanie prowadzi do śmierci?
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Zainteresowany NLP
|
Moim zdaniem, to nie do końca jest tak.O pozytywnym myśleniu napisano bardzo wiele i bardzo wielu ludzi zarobiło na tych książkach sporo... Wszystko co jest tam napisane jest w zasadzie prawdą, tylko czym tak na prawdę jest owo "pozytywne myślenie"? Kto i jak to wytłumaczył, jaki jest dokładny instruktaż? Brakuje, niestety. Takie informacje w zasadzie można spotkać dopiero w Sekrecie i Odpowiedzi". Jak zlikwidować negatywne kody naszej podświadomości? Polecam "Odpowiedź" i jeśli nie ma pod ręką fachowca - to autohipnozę. Taką sesję należy wykonywać przez przynajmniej trzy miesiące raz na pięć dni i będzie się działo! Mogę zapewnić. Doświadczanie cudów stanie się codziennością, radość stanie się codziennością, wdzięczność za cud stanie się codziennością! Twierdzę, bo wiem to na pewno!
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Moderator Hipnozy (Honorowo Master NLP)
Miasto: Bytom, piękne miasto...
|
Cytat:
|
|
|
|
|
![]() |
Nawigacja
|
||||||
|
||||||
| Tagi |
| autotrans, cele, hipnoza, książki, nlp, ograniczenia, podświadomość, praktyk, promocja, przekonania, rodzina, sekret, trans, uczucia, źle |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|