|
|
|
|||||||
| Hipnoza Odkryj ciekawy i pasjonujący świat hipnozy. |
|
Hej! :) Tyle przeglądniętych tematów - wygląda na to, że naprawdę podoba Ci się nasze forum :) Nadal nie masz swojego konta? Czemu by nie poświęcić chwilki żeby zarejestrować się całkowicie za darmo? Jako użytkownik dostajesz dostęp do większej części forum, możesz wysyłać własne wiadomości, nawiązać ciekawe znajomości z ludźmi mającymi podobne zainteresowania i odnieść jeszcze wiele innych korzyści. Zarejestruj się teraz! Już masz swoje konto? Zaloguj się, żeby znikła ta wiadomość. |
![]() |
|
|
LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#1 (permalink) |
|
Zainteresowany NLP
|
Osoba dwujeszyczna (do konca tego posta) - jakiego jezyka uzyc do autosugestii? A moze "podwojna" autosugestia w obu jezykach? ktory jezyk mocniej wplywa na podswiadomosc? Chce uzyc dwoch roznych sugestii w jednej, jak to sfomulowac, by zadzialalo szybko i skutecznie? I w koncu - o jakich porach dnia stosowac Autosugestie by byla skuteczna. Nie wykluczone, ze nasuna mi sie nastepne pytania do tego tematu. Dziekuje za naprawde tresciwe odpowiedzi i prosze wylacznie tylko o takie. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Michał Podbielski
Miasto: Wrocław
|
Używaj tylko takiego języka, który jest opanowany na poziomie nieświadomej kompetencji. Sam bądź świadomy ewentualnych dwuznaczności, jakie mogą w danym języku występować w Twojej sugestii.
Niezależnie ile chcesz użyć sugestii na raz pamiętaj o lingwistyce. Kilka sugestii połącz spójnikami "i", "i jednocześnie", możesz też stwierdzić że jedna sugestia jest wnikiem innej "dlatego", "ponieważ". A na końcu zawsze warto wzmocnić to jakimś uzasadnieniem "bo". Nigdy nie zastanawiałem się nad porami dnia
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Zainteresowany NLP
|
Cytat:
Jak myslisz bedzie tak OK? |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Moderator Hipnozy (Honorowo Master NLP)
Miasto: Bytom, piękne miasto...
|
Myślę że powinieneś poćwiczyć autosugestie i w tym i w drugim języku. To pozwoli Ci samodzielnie ustalić jak jest lepiej
|
|
![]() |
Nawigacja
|
||||||
|
||||||
| Tagi |
| autohipnoza, autotrans, dwuznaczności, hipnoza, lingwistyka, nlp, problem, pytania, pytanie, sugestie, trans |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|