Automatyczne tłumaczenia (wspierane przez Powered by Google):
Afrikaans Albanian Arabski Belarusian Bułgarski Catalan Chinese Croatian Czeski Danish Dutch Angielski Estonian Filipino Finnish French Galician Niemiecki Greek Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Taiwanese Thai Turkish Ukrainian Vietnamese Welsh Yiddish

Wróć  

Hipnoza Odkryj ciekawy i pasjonujący świat hipnozy.

Pytanie Autosugestia

Hej! :)

Tyle przeglądniętych tematów - wygląda na to, że naprawdę podoba Ci się nasze forum :) Nadal nie masz swojego konta? Czemu by nie poświęcić chwilki żeby zarejestrować się całkowicie za darmo? Jako użytkownik dostajesz dostęp do większej części forum, możesz wysyłać własne wiadomości, nawiązać ciekawe znajomości z ludźmi mającymi podobne zainteresowania i odnieść jeszcze wiele innych korzyści. Zarejestruj się teraz!

Już masz swoje konto? Zaloguj się, żeby znikła ta wiadomość.

Odpowiedz: Pytanie Autosugestia, Hipnoza

LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
Stary 28-01-2010, 10:27   #1 (permalink)
Zainteresowany NLP

Awatar Meter

Pytanie Pytanie Autosugestia

Autosugestia to cos takiego jak autohipnoza tylko bez wprowadzania sie w trans. I tu mam pytanie:

Osoba dwujeszyczna (do konca tego posta) - jakiego jezyka uzyc do autosugestii? A moze "podwojna" autosugestia w obu jezykach? ktory jezyk mocniej wplywa na podswiadomosc?

Chce uzyc dwoch roznych sugestii w jednej, jak to sfomulowac, by zadzialalo szybko i skutecznie?

I w koncu - o jakich porach dnia stosowac Autosugestie by byla skuteczna.

Nie wykluczone, ze nasuna mi sie nastepne pytania do tego tematu.

Dziekuje za naprawde tresciwe odpowiedzi i prosze wylacznie tylko o takie.
Meter jest offline   Odpowiedź z Cytatem

Stary 28-01-2010, 13:43   #2 (permalink)
Michał Podbielski

Awatar NLP-er
Domyślnie Odp: Pytanie Autosugestia

Używaj tylko takiego języka, który jest opanowany na poziomie nieświadomej kompetencji. Sam bądź świadomy ewentualnych dwuznaczności, jakie mogą w danym języku występować w Twojej sugestii.

Niezależnie ile chcesz użyć sugestii na raz pamiętaj o lingwistyce. Kilka sugestii połącz spójnikami "i", "i jednocześnie", możesz też stwierdzić że jedna sugestia jest wnikiem innej "dlatego", "ponieważ". A na końcu zawsze warto wzmocnić to jakimś uzasadnieniem "bo".

Nigdy nie zastanawiałem się nad porami dnia

Stary 29-01-2010, 18:53   #3 (permalink)
Zainteresowany NLP

Awatar Meter

Cytat:
Napisał NLP-er Zobacz post
Używaj tylko takiego języka, który jest opanowany na poziomie nieświadomej kompetencji. Sam bądź świadomy ewentualnych dwuznaczności, jakie mogą w danym języku występować w Twojej sugestii.
I tu jest problem, bo oba jezyki sa perfekt na poziomie nieswiadomej kompetencji. Dlatego tez bylo moje pytanie cz nie lepiej uzywac obu rownolegle i powtarzec je raz w jednym i drugi raz w drugim jezyku.
Jak myslisz bedzie tak OK?
Meter jest offline   Odpowiedź z Cytatem

Stary 29-01-2010, 18:59   #4 (permalink)
Moderator Hipnozy (Honorowo Master NLP)

Awatar andrzej1234
Brak Awatara

Miasto: Bytom, piękne miasto...

Myślę że powinieneś poćwiczyć autosugestie i w tym i w drugim języku. To pozwoli Ci samodzielnie ustalić jak jest lepiej

Odpowiedz

Nawigacja
Wróć   simple-NLP.pl darmowe forum o NLP > Poligon NLP-era > Hipnoza

Tagi
autohipnoza, autotrans, dwuznaczności, hipnoza, lingwistyka, nlp, problem, pytania, pytanie, sugestie, trans

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania