|
|
|
#42 (permalink) |
|
Moderator Hipnozy (Honorowo Master NLP)
Miasto: Bytom, piękne miasto...
|
W takim razie podkręć te emocje! Dodaj koloru tym wyobrażeniom, wejdź w nie, stań się ich częścią!
|
|
|
|
#43 (permalink) |
|
Zainteresowany NLP
|
dawno mnie tu nie było... nie miałam czasu
i znowu mam pytania co do wierzenia w te siły podświadomości itd. to pisałeś, że nie chodzi tu o ślepą wiarę, tylko mam spróbować i się przekonać, że to działa, ale jeżeli będę mieć tysiące wątpliwości i negatywne nastawienie to czy to się nie udzieli mojej podświadomości ? i z drugiej strony jeżeli sobie coś postanowię i będę z niecierpliwością czekać na spełnienie, to mam wrażenie, że wtedy, to w ogóle może nie zadziałać ?
|
|
|
|
|
|
#44 (permalink) | ||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
Te techniki pomagają zdobyć i wzmocnić wewnętrzną motywację do zrobienia czegoś, nakierunkować Cię na coś. Podświadomie będziesz do tego dążyć, ale jeśli na sugestię podświadomości "Znajdź jakąś gazetę z ofertami pracy" odpowiesz "Nie, bo wierzę że sama to zrobisz" Nie zyskasz nic, bo jak wiesz podświadomość Ci gazety pod nos nie podsunie
|
|
Tylu użytkowników uznało wiadomość za pomocną: 1. |
|
|
#45 (permalink) |
|
Zainteresowany NLP
|
to teoretycznie jak powiem sobie, że za 4 miesiące schudnę i będę mieć wymarzone ciało, to bez znaczenia czy ja to wmówię podświadomości czy nie bo jeśli będę ćwiczyć itd to i tak będzie widać efekty... i wychodzi mi na to teraz, że ta podświadomość tzn wiedza o niej jest bezużyteczna ... bo jeśli sobie powiem, że znajdę tą wymarzoną pracę i będę jej szukać itd to podświadomość nie zrobi czary mary i mam pracę, tylko co najwyżej znajdę jakąś ofertę lub nie ..
|
|
|
|
|
|
#46 (permalink) |
|
|
Jeżeli wmówisz sobie, że za 4 miesiące schudniesz, to podświadomość będzie tak mobilizowała organizm, aby ćwiczenia były wydajniejsze, a do tego będzie szukała motywacji, abyś mogła ćwiczyć. Nie zapominaj, że podświadomość działa na mechanizmy w organizmie więc ma wpływ np. na spalanie tkanki tłuszczowej. Natomiast jeśli wmówisz sobie że będziesz miała wymarzoną pracę, to nieświadomości zostaje jedynie motywacja do pracy i chęć szukania ofert. Na to, czy potencjalny pracodawca Cię przyjmie bezpośrednio nie ma wpływu.
Ostatnio edytowane przez andrzej1234 : 13-02-2010 - 15:33 |
|
|
Tylu użytkowników uznało wiadomość za pomocną: 1. |
|
|
#47 (permalink) |
|
Zainteresowany NLP
|
a jak można sobie "zaplanować" sen tzn jak to zrobić żeby przyśniło mi się coś nie przypadkowego tylko to co bym chciała żeby mi się przyśniło albo żebym w śnie była świadoma, że śnię i że mogę robić co chcę ? czy to możliwe w ogóle ?
|
|
|
|
|
|
#48 (permalink) |
|
|
Tak, jak najbardziej możliwe, zapraszam do Jak wejść w LD - jak świadomie śnić. Nazywa się to LD, czyli świadome śnienie
|
|
|
|
#49 (permalink) | |
|
Zainteresowany NLP
Miasto: podlasie okolice Zambrów, Łomża
|
Cytat:
Jeżeli mówisz sobie, że będziesz miała wymarzoną pracę to podświadomość myśli: będę miała? czyli teraz nie mam, aha, i dzieje się tak że nie masz tej pracy. Pamiętajcie że czas jako taki nie istnieje, jak to powiedział ktoś mądry :gdziekolwiek idziesz już tam jesteś
|
|
![]() |
Nawigacja
|
||||||
|
||||||
| Tagi |
| amnezja, autohipnoza, autotrans, błąd, cele, hipnoza, książki, mózg, pamięć, perswazja, podświadomość, pytania, pytanie, trans, wpływ |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|