Automatyczne tłumaczenia (wspierane przez Powered by Google):
Afrikaans Albanian Arabski Belarusian Bułgarski Catalan Chinese Croatian Czeski Danish Dutch Angielski Estonian Filipino Finnish French Galician Niemiecki Greek Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Taiwanese Thai Turkish Ukrainian Vietnamese Welsh Yiddish

Wróć  

Hipnoza Odkryj ciekawy i pasjonujący świat hipnozy.

Witam

Odpowiedz: Witam, Hipnoza

LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
Stary 31-01-2010, 21:10   #41 (permalink)
Zainteresowany NLP

Awatar yabo0l

Domyślnie Odp: Witam

no niby tak ...
yabo0l jest offline   Odpowiedź z Cytatem

Stary 31-01-2010, 22:03   #42 (permalink)
Moderator Hipnozy (Honorowo Master NLP)

Awatar andrzej1234
Brak Awatara

Miasto: Bytom, piękne miasto...

W takim razie podkręć te emocje! Dodaj koloru tym wyobrażeniom, wejdź w nie, stań się ich częścią!

Stary 06-02-2010, 08:55   #43 (permalink)
Zainteresowany NLP

Awatar yabo0l

dawno mnie tu nie było... nie miałam czasu i znowu mam pytania co do wierzenia w te siły podświadomości itd. to pisałeś, że nie chodzi tu o ślepą wiarę, tylko mam spróbować i się przekonać, że to działa, ale jeżeli będę mieć tysiące wątpliwości i negatywne nastawienie to czy to się nie udzieli mojej podświadomości ? i z drugiej strony jeżeli sobie coś postanowię i będę z niecierpliwością czekać na spełnienie, to mam wrażenie, że wtedy, to w ogóle może nie zadziałać ?

Stary 06-02-2010, 09:44   #44 (permalink)

Awatar andrzej1234
Brak Awatara

Cytat:
jeżeli będę mieć tysiące wątpliwości i negatywne nastawienie to czy to się nie udzieli mojej podświadomości
Jeśli będziesz negatywnie nastawiona, to podświadomie będziesz wszystko odrzucała. Będziesz robiła wszystko, żeby tylko tak się nie stało, bo to będzie przeczyło Twoim przekonaniom

Cytat:
i z drugiej strony jeżeli sobie coś postanowię i będę z niecierpliwością czekać na spełnienie, to mam wrażenie, że wtedy, to w ogóle może nie zadziałać
Wcześniej już mówiłem że nie zawsze wystarczy tylko czekać. Zauważ, że jeśli postanowisz, że dnia XX o godzinie XX:XX będziesz miała dobrze płatną pracę, i poprostu usiądziesz w fotelu i zamkniesz oczy, to dużo to nie da.
Te techniki pomagają zdobyć i wzmocnić wewnętrzną motywację do zrobienia czegoś, nakierunkować Cię na coś. Podświadomie będziesz do tego dążyć, ale jeśli na sugestię podświadomości "Znajdź jakąś gazetę z ofertami pracy" odpowiesz "Nie, bo wierzę że sama to zrobisz" Nie zyskasz nic, bo jak wiesz podświadomość Ci gazety pod nos nie podsunie

Tylu użytkowników uznało wiadomość za pomocną: 1.
Stary 13-02-2010, 14:14   #45 (permalink)
Zainteresowany NLP

Awatar yabo0l

to teoretycznie jak powiem sobie, że za 4 miesiące schudnę i będę mieć wymarzone ciało, to bez znaczenia czy ja to wmówię podświadomości czy nie bo jeśli będę ćwiczyć itd to i tak będzie widać efekty... i wychodzi mi na to teraz, że ta podświadomość tzn wiedza o niej jest bezużyteczna ... bo jeśli sobie powiem, że znajdę tą wymarzoną pracę i będę jej szukać itd to podświadomość nie zrobi czary mary i mam pracę, tylko co najwyżej znajdę jakąś ofertę lub nie ..

Stary 13-02-2010, 15:31   #46 (permalink)

Awatar andrzej1234
Brak Awatara

Jeżeli wmówisz sobie, że za 4 miesiące schudniesz, to podświadomość będzie tak mobilizowała organizm, aby ćwiczenia były wydajniejsze, a do tego będzie szukała motywacji, abyś mogła ćwiczyć. Nie zapominaj, że podświadomość działa na mechanizmy w organizmie więc ma wpływ np. na spalanie tkanki tłuszczowej. Natomiast jeśli wmówisz sobie że będziesz miała wymarzoną pracę, to nieświadomości zostaje jedynie motywacja do pracy i chęć szukania ofert. Na to, czy potencjalny pracodawca Cię przyjmie bezpośrednio nie ma wpływu.

Ostatnio edytowane przez andrzej1234 : 13-02-2010 - 15:33
andrzej1234 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

Tylu użytkowników uznało wiadomość za pomocną: 1.
Stary 13-02-2010, 20:22   #47 (permalink)
Zainteresowany NLP

Awatar yabo0l

a jak można sobie "zaplanować" sen tzn jak to zrobić żeby przyśniło mi się coś nie przypadkowego tylko to co bym chciała żeby mi się przyśniło albo żebym w śnie była świadoma, że śnię i że mogę robić co chcę ? czy to możliwe w ogóle ?

Stary 13-02-2010, 20:25   #48 (permalink)

Awatar andrzej1234
Brak Awatara

Tak, jak najbardziej możliwe, zapraszam do Jak wejść w LD - jak świadomie śnić. Nazywa się to LD, czyli świadome śnienie

Stary 08-03-2010, 06:35   #49 (permalink)
Zainteresowany NLP

Awatar jacek_87

Miasto: podlasie okolice Zambrów, Łomża

Cytat:
Napisał andrzej1234 Zobacz post
Jeżeli wmówisz sobie, że za 4 miesiące schudniesz, to podświadomość będzie tak mobilizowała organizm, aby ćwiczenia były wydajniejsze, a do tego będzie szukała motywacji, abyś mogła ćwiczyć. Nie zapominaj, że podświadomość działa na mechanizmy w organizmie więc ma wpływ np. na spalanie tkanki tłuszczowej. Natomiast jeśli wmówisz sobie że będziesz miała wymarzoną pracę, to nieświadomości zostaje jedynie motywacja do pracy i chęć szukania ofert. Na to, czy potencjalny pracodawca Cię przyjmie bezpośrednio nie ma wpływu.
Jeżeli mówisz sobie że za 4 miesiace schudniesz to podświadomość myśli: za 4 miesiące ? czyli teraz wciąż jestem gruby/ gruba, i nic nie robi żeby schudnąć.

Jeżeli mówisz sobie, że będziesz miała wymarzoną pracę to podświadomość myśli: będę miała? czyli teraz nie mam, aha, i dzieje się tak że nie masz tej pracy.
Pamiętajcie że czas jako taki nie istnieje, jak to powiedział ktoś mądry :gdziekolwiek idziesz już tam jesteś

Stary 13-03-2010, 13:05   #50 (permalink)
Zainteresowany NLP

Awatar yabo0l

czyli mam sobie wmawiać, że np. wyglądam jak modelka ?

Odpowiedz

Nawigacja
Wróć   simple-NLP.pl darmowe forum o NLP > Poligon NLP-era > Hipnoza

Tagi
amnezja, autohipnoza, autotrans, błąd, cele, hipnoza, książki, mózg, pamięć, perswazja, podświadomość, pytania, pytanie, trans, wpływ

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania