|
|
|
#21 (permalink) |
|
Zainteresowany NLP
|
i już dawno zauważyłam, że czasem budziłam się o dokładnej godzinie o której np. powinnam się obudzić, ale nie zawsze, czemu czasem kiedy mówię sobie, o której mam się obudzić (tzn. z naciskiem na to, że muszę) to najczęściej wtedy, to nie działało i budziłam się (mimo budzika itd) za późno i np. spóźniałam się gdzieś, nie rozumiem w jaki sposób to robić, żeby było skuteczne ![]() ---------- Wiadomość dodana o 18:53 ---------- Poprzednia wiadomość była o 18:45 ---------- i nie rozumiem czemu czasem to działa na odwrót, tzn bardzo mi zależy żeby obudzić się o jakiejś godzinie, ale nie dzieje się tak, a gdy pomyślę o wybranej godzinie bez żadnego nacisku, po prostu, nie mam tego za cel, to budzę się i nie chce mi się później w ogóle spać tzn. obudzę się np w nocy, bo w ciągu dnia przemknęło mi gdzieś np. 4:15 |
|
|
|
|
|
#22 (permalink) | ||
|
Moderator Hipnozy (Honorowo Master NLP)
Miasto: Bytom, piękne miasto...
|
Cytat:
Obudzę się (nie "chcę się obudzić") jutro o 6:00 (w tym momencie wyobrażamy sobie ogromny zegar z godziną 6:00), będę wypoczęta i pełna energii. (i tu wizualizujemy sobie nasze wstawanie, każdą czynność w kolejności tak, jakbyśmy właśnie tam byli (w asocjacji). Kiedy byłem w Danii spałem jedną noc z koleżankami w pokoju. Opowiadałem im o NLP, sugestiach i właśnie o wstawaniu "na komendę" Bardzo chciały żebym im to zademonstrował. Zgodziłem się. Położyłem się obok nich, oddałem im moją komórkę żeby widziały że nie ma budzika załączonego i poszliśmy spać. Zrobiłem dokładnie tak jak Ci opisałem i o godzinie 5:45 miały pobudkę Wydaje mi się że mając odpowiednią motywację (bardzo chciałem żeby mi uwierzyły w to co mówię) podświadomość zmobilizowała się do pracy i zrobiła to co chciałem ![]() Cytat:
Nie zastanawiałaś się nad tym, poprostu podświadomość sama Ci wysunęła takie wyjście
|
|
|
|
|
#23 (permalink) |
|
Zainteresowany NLP
|
a i jeszcze jeśli chodzi o sugestie
to kiedy mówię sobie, że dam radę coś zrobić, że na pewno się uda, dobrze pójdzie itd a tak naprawdę mam przeczucie, że będzie, kulturalnie to ujmując, źle to zawsze dzieje się tak jak przeczuwam, tzn mam tak we wszystkich sytuacjach "życiowych", obojętnie co sobie (aktualnie) wmawiam, dzieje się tak jak przeczuwałam, tzn np. boję się czegoś, mam przeczucie, że będzie dobrze i jest dobrze, a mówię sobie, że na pewno będzie wspaniale, choć czuję, że coś będzie nie tak i jest tak jak przeczuwałam, chociaż próbowałam ze wszystkich sił myśleć pozytywnie i robić wszystko żeby było ok .. chodzi o to że "zaszczepiłam" sobie wcześniej w podświadomości to co się naprawdę stanie, czy po prostu czasem nie ma się wpływu na to co się dzieje i pozostaje tylko zaufać intuicji ?? |
|
|
|
|
|
#24 (permalink) |
|
|
To, że poprzednie metody nie działały, nie znaczy że nie ma ratunku. Teraz już wiesz, że możesz użyć autopilota do tego żeby sprawić że będzie dobrze
"Zaplanuj" sobie wszystko takie jakim chcesz żeby było ![]() "Nie ma porażek, są tylko informacje zwrotne. Jeżeli zawsze robisz to, co zawsze robiłeś, to zawsze będziesz dostawać to, co zawsze dostawałeś. Jeżeli zaś chcesz czegoś nowego, zrób coś nowego."
|
Tylu użytkowników uznało wiadomość za pomocną: 1. |
|
|
#25 (permalink) | |
|
Zainteresowany NLP
|
no to coś mi się nie zgadza
bo jeśli będę sobie planować tą przyszłość, tzn. że będzie piękna i przyjemna, a np. będzie się to wiązać z udziałem jakiś innych, konkretnych ludzi, to to nie zadziała bo jak pisałeś nie mogę wpłynąć na innego człowieka...---------- Wiadomość dodana o 19:50 ---------- Poprzednia wiadomość była o 19:45 ---------- Cytat:
bo miałam taki okres w życiu, że chciałam pewnej rzeczy i stało się to, co chciałam, a było nawet lepiej niż sobie mogłam wyobrażać, a tak naprawdę nie zrobiłam nic konkretnego, żeby to osiągnąć
|
|
|
|
|
|
|
#26 (permalink) | ||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#27 (permalink) |
|
Zainteresowany NLP
|
wyobraziłam sobie tą linie czasu
itd. tak z 5 lat do przodu, i już stoję na końcu szczęśliwa, uradowana itd. i dziękuję sobie i cieszę się, a tu nagle sruu, coś na mnie spada tzn. w wyobraźni, tak jakby w filmie coś spadło na cały kadr, nie wiem jak to inaczej ująć a to nie było w ogóle planowane, więc próbuję się pozbyć tego wyobrażenia i w tym samym momencie, zaczynają się pojawiać jakieś lęki, o chorobach, jakiejś niepełnosprawności itd. tak jakby to wszystko było zbyt piękne i coś po prostu musiało to popsuć. I wiem, że to tylko wyobraźnia, ale irytujące jest to, że nie umiem czasem nad nią zapanować....
|
|
|
|
|
|
#28 (permalink) |
|
|
Spróbuj wziąć to żartem
Nie zmieniaj całego wyobrażenia, tylko przestaw niektóre rzeczy, np. Kiedy widzisz to srruuu ( ), to wyobraź sobie, że to wielki słoń w spódniczce próbował zrobić piruet ale mu nie wyszło To irracjonalne ale działa
|
![]() |
Nawigacja
|
||||||
|
||||||
| Tagi |
| amnezja, autohipnoza, autotrans, błąd, cele, hipnoza, książki, mózg, pamięć, perswazja, podświadomość, pytania, pytanie, trans, wpływ |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|