|
|
|
|||||||
| Filmy NLP-era Zobacz darmowe filmy z technikami NLP! Podglądnij co się dzieje na tych szkoleniach! |
|
Hej! :) Tyle przeglądniętych tematów - wygląda na to, że naprawdę podoba Ci się nasze forum :) Nadal nie masz swojego konta? Czemu by nie poświęcić chwilki żeby zarejestrować się całkowicie za darmo? Jako użytkownik dostajesz dostęp do większej części forum, możesz wysyłać własne wiadomości, nawiązać ciekawe znajomości z ludźmi mającymi podobne zainteresowania i odnieść jeszcze wiele innych korzyści. Zarejestruj się teraz! Już masz swoje konto? Zaloguj się, żeby znikła ta wiadomość. |
![]() |
|
|
LinkBack (1) | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#14 (permalink) |
|
Honorowo Master NLP
|
Dosłownie owszem nie kazał, ale jak pewnie zauważyłeś zrobił to w taki sposób, że niejako podświadomie "kazał" mu wyobrazić sobie jak go dotyka...
Cała sytuacja tak nakierowała go, żeby myślał o tym dotyku
|
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Moderator Hipnozy (Honorowo Master NLP)
Miasto: Bytom, piękne miasto...
|
Nie, nie, nie chciałem się czepiać słówek, tylko oglądając film, zastanawiałem się gdzie jest ta sugestia ;] I wtedy zaczęła się rozmowa o kazaniu komuś czegoś i się pogubiłem... xD
|
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Michał Podbielski
Miasto: Wrocław
|
Dokładnie - niczego mu nie kazałem za to zwróciłem uwagę na początek procesu a jego umysł dorobił konsekwencje.
To tak jakbym powiedział - patrz, właśnie z drzewa spada szyszka prosto na tort malinowy i już wiesz co za chwilę się stanie. Tak więc w głowie powstaje obraz tego co dzieje się dalej. To potrafią nawet zwierzęta. W przeciwnym razie pies nie byłby w stanie złapać rzuconego mu dysku - musi przewidzieć dalszy lot, żeby wiedzieć kiedy wykonać skok. Gdyby skakał w momencie gdy dysk jest już nad nim, to by chybił, bo dysk jest za szybki. Ja stwierdziłem, że nie muszę dotykać, bo wystarczy, że pomyślę (tu jest presupozycja, że ma to te samo działanie co dotyk) i już wiesz co za chwilę się stanie. Jego mózg wyliczył tor lotu dysku i piesek wyskoczył
|
![]() |
Nawigacja
|
||||||
|
||||||
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.forum.simple-nlp.pl/filmy-nlp-era/487-jak-odpalic-kotwice-dotykowa-na-kims-kto-nie-chce.html
|
||||
| Zamieszczone przez | For | Type | Data | |
| SIMPLe-NLP: Filmy NLP-era | This thread | Refback | 10-02-2009 03:50 | |
| Tagi |
| coach, filmy, handshake interrupt, kotwice, kotwiczenie, mózg, nlp, podświadomość, presupozycje, pytanie, sugestie, umysł, wizualizacja |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|