Automatyczne tłumaczenia (wspierane przez Powered by Google):
Afrikaans Albanian Arabski Belarusian Bułgarski Catalan Chinese Croatian Czeski Danish Dutch Angielski Estonian Filipino Finnish French Galician Niemiecki Greek Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Taiwanese Thai Turkish Ukrainian Vietnamese Welsh Yiddish

Wróć  

Filmy NLP-era Zobacz darmowe filmy z technikami NLP! Podglądnij co się dzieje na tych szkoleniach!

Derren Brown - NLP czy sztuczki?...

Hej! :)

Tyle przeglądniętych tematów - wygląda na to, że naprawdę podoba Ci się nasze forum :) Nadal nie masz swojego konta? Czemu by nie poświęcić chwilki żeby zarejestrować się całkowicie za darmo? Jako użytkownik dostajesz dostęp do większej części forum, możesz wysyłać własne wiadomości, nawiązać ciekawe znajomości z ludźmi mającymi podobne zainteresowania i odnieść jeszcze wiele innych korzyści. Zarejestruj się teraz!

Już masz swoje konto? Zaloguj się, żeby znikła ta wiadomość.

Odpowiedz: Derren Brown - NLP czy sztuczki?..., Filmy NLP-era

LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
Stary 21-08-2008, 16:04   #1 (permalink)
Michał Podbielski

Awatar NLP-er
Domyślnie Derren Brown - NLP czy sztuczki?...

Derren Brown jest dosyć sławny przede wszystkim ze względu na show jaki robi używając "NLP"... No właśnie, na ile naprawdę jest to NLP, a na ile po prostu wyreżyserowane filmy? Mam kilka takich pod ręką, ale zacznijmy może od jednego:
YouTube - Derren Brown NLP

Film robi wrażenie. Zwłaszcza, że potem wyjaśnione jest jak to zostało zrobione, ale... No właśnie zwróć uwagę jak szczegółowo klient wykonał instrukcje związane z napisaniem tego co chciał. Na karteczce w zaklejonej kopercie, z datą i podpisem... Jak często tak wypisujesz, to co chcesz dostać i przechowujesz to w portfelu?

Niewątpliwie zostało to wyreżyserowane. Pytanie tylko co jeszcze zostało ustawione? Jak myślisz?

PS.
Inne filmy jeszcze omówimy.

Ostatnio edytowane przez NLP-er : 04-06-2009 - 20:49
NLP-er jest offline   Odpowiedź z Cytatem

Stary 24-08-2008, 08:26   #2 (permalink)
Koordynator Szkoleń NLP

Awatar MonikaAnnaJulia

Domyślnie Odp: Derren Brown - NLP czy sztuczki?...

Film jest dobry i faktycznie to robi wrażenie.. szkoda tylko, że miałam problemy ze zrozumieniem tych panów, bo moja znajomość języków obcych poszła w stronę niemieckiego, a nie angielskiego... jednak udało mi się załapać o co biega i faktycznie... robi wrażenie... czekam na więcej ...a może by tak się znalazło coś z tłumaczeniem
MonikaAnnaJulia jest offline   Odpowiedź z Cytatem

Stary 26-08-2008, 00:42   #3 (permalink)
Trener NLP

Awatar Filip

Miasto: Warszawa

Tak rzeknę, skoro dawno mnie tu nie było, że nie wszystko co Darren robi jest wyreżyserowane. Większość rzeczy udało mi się wraz z przyjacielem powtórzyć. Ciekawostką jest to, że udało nam się powtórzyć "numer" z płaceniem zwykłym papierem za różne przedmioty.
Filip jest offline   Odpowiedź z Cytatem

Stary 26-08-2008, 15:15   #4 (permalink)
Michał Podbielski

Awatar NLP-er

Cytat:
Napisał Filip Zobacz post
Tak rzeknę, skoro dawno mnie tu nie było, że nie wszystko co Darren robi jest wyreżyserowane. Większość rzeczy udało mi się wraz z przyjacielem powtórzyć. Ciekawostką jest to, że udało nam się powtórzyć "numer" z płaceniem zwykłym papierem za różne przedmioty.
Tym ostatnim raczej bym się nie chwalił Co dokładniej udało się wam powtórzyć?

Stary 31-08-2008, 07:52   #5 (permalink)
Trener NLP

Awatar Filip

Miasto: Warszawa

YouTube - Broadcast Yourself.
YouTube - Derren Brown - "Paying with Paper"
YouTube - Broadcast Yourself.
YouTube - Derren Brown "Trains of Thought" NLP Explanation Video 1of 2
YouTube - How to get drunk without drinking

Jeszcze 3 nie mogłem znaleźć ale chodzi o to by osoba wybrała tą kartę, którą chcesz (dobre jak się gra w 3 karty ). Transowanie w grze w szachy, by osoba nie widziała pewnych ruchów i trochę inna wersja "portfela na ulicy" tylko nakłoniliśmy pewną miłą i atrakcyjną panią by zdjęła bluzkę

Ostatnio edytowane przez NLP-er : 04-06-2009 - 20:50
Filip jest offline   Odpowiedź z Cytatem

Stary 31-08-2008, 09:36   #6 (permalink)
Michał Podbielski

Awatar NLP-er

To jak najbardziej jest prawdziwe - sam też się w to bawiłem Po prostu transik z indukcją na stan upojenia alkoholowego i z tego co widać było na przyśpieszeniu rozkręcanie kinestetyki (z kotwicami). Takie rzeczy robi się po 3 dniach szkolenia z hipnozy i to jest w tym piękne - to takie proste

Świetny materiał z doskonałym wytłumaczeniem - dzięki za linka

I w końcu widać, że coś mu nie wyszło. Dodaje wiarygodności Co udało Ci się tutaj zauważyć? Jakie techniki? Wprowadzanie w stan konfuzji, cytaty z poleceniami "takie it it's fine" - to mi się najbardziej podobało Co jeszcze tam widzisz?

I to jest filmik, który sam zamierzałem podać jako kolejny do porozmawiania na temat wyreżyserowanych scen. Właściwie do całego filmiku nic bym nie miał. Widać, że Derren wprowadza gościa w trans, stan konfuzji, przerwanie schematu, polecenia (właściwie to samo co przy zabawie z papierem). I wszystko byłoby OK, gdyby nie fakt, że kiedy gościu wraca po portfel, to nagle zamiast mówić do Derren'a mówi wprost do kamery! Jakie są Twoje wrażenia związane z tą sceną, bo jak dla mnie coś tu nie gra...

Cytat:
Napisał Filip Zobacz post
inna wersja "portfela na ulicy" tylko nakłoniliśmy pewną miłą i atrakcyjną panią by zdjęła bluzkę
I na tym poprzestaliście

Ostatnio edytowane przez NLP-er : 31-08-2008 - 09:40

Stary 25-09-2008, 22:45   #7 (permalink)
Michał Podbielski

Awatar NLP-er
Domyślnie Derren i rapport

Kolejny zagadkowy film. Tym razem na temat rapportu. Jak dla mnie całkowicie ustawiony. Niemniej najpierw zobacz go osobiście, a potem przeczytaj moje komentarze:

YouTube - Derren Brown - Rapport

Ostatnio edytowane przez NLP-er : 04-06-2009 - 20:50

Stary 25-09-2008, 22:48   #8 (permalink)
Michał Podbielski

Awatar NLP-er

Dlaczego uważam poprzedni film na ustawiony?... A co niby na takiej wykwintnej kolacji robią co najmniej 2 kamery (do tego jedna na wysięgniku)? I jakoś nikt nie zwraca na nie w ogóle uwagi. Przecież to takie naturalne, że podczas tak wykwintnej kolacji nad głową lata Ci kamera... przynajmniej dla aktorów...

Stary 04-10-2008, 22:08   #9 (permalink)
Michał Podbielski

Awatar NLP-er

Jak widać nie ma licznych komentarzy Może angielki język odstrasza, a może boisz się podważać autorytety w postaci światowej sławy magika NLP. Mnie osobiście przekonuje wiele nagrań Derrena, tylko niektóre mają w sobie coś mocno nie tak, co rzutuje na mój ogólny odbiór tego co widzę z Derrenem. Można powiedzieć, że nałożyłem sobie filtr podejrzliwości. Zastanawiam się, jak jest w Twoim przypadku, bo nawet jeśli nie rozumiesz angielskiego, to możesz mieć komentarz do tego co widać, że się dzieje nie tak, a może dla Ciebie wszystko jest w porządku. No a jeśli znasz angielski to tym łatwiej Ci się wypowiedzieć...

Stary 10-10-2008, 15:54   #10 (permalink)
Honorowo Praktyk NLP

Awatar Wiewiór
Brak Awatara

Cytat:
Jak często tak wypisujesz, to co chcesz dostać i przechowujesz to w portfelu?
No przecież się umawiali wcześniej i Derren Brown polecił mu żeby napisał tą kartkę, włożył w kopertę i trzymał w portfelu po to żeby mieć dowód. Myślałem że to oczywiste.
Wiewiór jest offline   Odpowiedź z Cytatem

Odpowiedz

Nawigacja
Wróć   simple-NLP.pl darmowe forum o NLP > Poligon NLP-era > Filmy NLP-era

Tagi
derren brown, filmy, filtry, hipnoza, klient, nlp, przerwanie schematu, pytanie, raport, rapport, rozkręcanie, szkolenia, techniki, trans, wizualizacja

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania