|
|
|
|||||||
| Filmy NLP-era Zobacz darmowe filmy z technikami NLP! Podglądnij co się dzieje na tych szkoleniach! |
![]() |
|
|
LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#22 (permalink) |
|
Honorowo Master NLP
|
jak to nie dostępne??
Ja klikam linka i mi się normalnie pokazuje... sprawdź jeszcze raz... YouTube - Touch me - Derren Brown po polsku.wmv Ostatnio edytowane przez NLP-er : 04-06-2009 - 20:51 |
|
|
|
|
|
#23 (permalink) |
|
Michał Podbielski
Miasto: Wrocław
|
Dzięki poszło
Wcześniej miałem w okienku filmu napis, że już go nie ma... ale teraz działa
|
|
|
#24 (permalink) |
|
Zainteresowany NLP
|
Michale, co do Twojego pierwszego postu to Deren mówi, że rozmawiał z Nim przez telefon aby ten zapisał Sobie co chce dostać.
Co do płacenia papierem to wydaje mi się, że gość po prostu robi zamieszanie Oczywiście nie wgłebiam sie, że używa nlp czy hipnozy ponieważ z Moim zasobem wiedzy trudno mi to stwierdzić.Raport Darrena na kolacji, film jest conajmniej podejrzany. Po tym co widziałem wczesniej jestem skory uwierzyć, że D. łapie raport z tym kolesiem tak szybko, ale ta kobieta? Jak Ona sie ma do tego? No i ciekawe jest to, że zawsze czekaja jakis czas (ja wypił bym od razu). Tak na marginesie, zauważyliście pewnie w filmie z BMXem indukcje hand shaking? Zwróć uwagę jak się zmienia wyraz twarzy gościa który ma dostać prezent po indukcji. - może to ktoś wytłumaczyć o co kaman? Film o wpływaniu na podświadomość. Jak dla mnie jest wiarygodny. W końcu reklama podprogowa została zakazana. Zauważcie, że prawie wszystko skupiało uwage (puszczenie balonów, dorośli ludzie ubrani tak samo). Coś w tym jest. Z tym dotykaniem... hipnoza? Tego nie rozkminiam. |
|
|
|
|
|
#25 (permalink) |
|
Moderator Hipnozy (Honorowo Master NLP)
Miasto: Bytom, piękne miasto...
|
Tak
Najpierw łapie gościa za nadgarstek (nie wiem dokładnie czy to jest jakiś specjalny chwyt, słyszałem że tak), przerywa w ten sposób wzorzec, przz co ofiara jest podatna na sugestie. A potem atakuje gościa historyjką z ukrytym sensem i ma gotową odpowiedź
|
|
|
|
|
|
#26 (permalink) |
|
Moderator Hipnozy (Honorowo Master NLP)
Miasto: Bytom, piękne miasto...
|
A ja mam inne pytanko. Nie wiem czy zauważyliście (albo mam zbyt bujną wyobraźnię), że na początku programu Derren mówi coś o tym że nie ma tam aktorów itp. ale wykonuje przy tym dziwnie wyolbrzymione gesty, i obraz jest jakiś taki skaczący. Czy to ma jakiś głębszy sens, czy tylko mi się wydaje?
|
|
|
|
|
|
#27 (permalink) |
|
Zainteresowany NLP
Miasto: ..:Hollyłódź:..
|
Faktycznie, film robi wrażenie. Tylko boję się czy każdy target zareaguje tak samo?? Czy to działa tak jak reguły perswazyjne? NLPer powiedz jak to jest?
|
|
|
|
|
|
#28 (permalink) |
|
Michał Podbielski
Miasto: Wrocław
|
Czy przez reguły perswazyjne rozumiesz całą lingwistykę w NLP, jakąś konkretną część, czy chodzi Ci o coś zupełnie innego?
|
![]() |
Nawigacja
|
||||||
|
||||||
| Tagi |
| derren brown, filmy, filtry, hipnoza, klient, nlp, przerwanie schematu, pytanie, raport, rapport, rozkręcanie, szkolenia, techniki, trans, wizualizacja |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|