|
|
|
|||||||
| Filmy NLP-era Zobacz darmowe filmy z technikami NLP! Podglądnij co się dzieje na tych szkoleniach! |
|
Hej! :) Tyle przeglądniętych tematów - wygląda na to, że naprawdę podoba Ci się nasze forum :) Nadal nie masz swojego konta? Czemu by nie poświęcić chwilki żeby zarejestrować się całkowicie za darmo? Jako użytkownik dostajesz dostęp do większej części forum, możesz wysyłać własne wiadomości, nawiązać ciekawe znajomości z ludźmi mającymi podobne zainteresowania i odnieść jeszcze wiele innych korzyści. Zarejestruj się teraz! Już masz swoje konto? Zaloguj się, żeby znikła ta wiadomość. |
![]() |
|
|
LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#11 (permalink) |
|
Honorowo Praktyk NLP
|
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Honorowo Praktyk NLP
|
To samo z kamerami na kolacji. Przecież to nie jest ukryta kamera, tylko film w którym nie występują aktorzy. Oni wiedzą że będą w programie Derrena.
Nie wiem jak jest z wykorzystaniem przez niego NLP, ciężko uwierzyć że te wszystkie sztuczki zrobił w ten sposób... Ale na początku jego programu jest napisane "filmie nie wystepuja aktorzy" a z tego co wiem emitowanie wyrezyserowanych programow opatrzonych takim napisam to celowe wprowadzanie w blad telewidza i jest w Anglii nie zgodne z prawem. Gdyby wszystko bylo wyrezyserowane nie mialby prawa opatrzec programu tym napisem. |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) | ||
|
Michał Podbielski
Miasto: Wrocław
|
Cytat:
"Wykonał instrukcje" - to jest oczywiste, że się umówili i właśnie na to zwracam uwagę pisząc: "Niewątpliwie zostało to wyreżyserowane." Cytat:
![]() Super, że tak dokładnie to przeglądnąłeś. Aż sam sobie zrobiłem powtórkę i zauważyłem, że wcale tak dokładnie nie wykonał instrukcji, bo Derren prosił go o podpisanie się z tyłu, a on to wpakował do koperty i podpisał się na kopercie. Przy okazji zauważyłem też scenkę - we wprowadzeniu - jak oboje na fotelach obracają się w stronę kamery, mając tę samą pozę. Typowe ujęcie pod publikę. Derren robi świetne show. Jest wszystko o potrzebne żeby zrobić "WOW". Pytanie tylko co jeszcze zostało ustawione? Jak myślisz?...
|
|
|
|
#14 (permalink) | |
|
Michał Podbielski
|
Cytat:
Bo w show może sobie pisać i pokazywać to w czym faktycznie nie ma aktorów, a na YouTube nie ma już ograniczeń. Kto powiedział, że te wszystkie filmy są z tego show. Inna sprawa, że to że nie występują aktorzy nie znaczy, że nie jest to ustawione - mogę wziąć ludzi z ulicy i szturchnąć ich pod stołem, żeby udawali rapport. Nie są aktorami... ![]() Tak przy okazji nie aktorów w jego filmach, to jak na amatorów zachowują się świetnie przy kamerach i świetnie udają, że to wykwintna kolacja a nie show. Jedna sprawa chciałbym, żeby była tutaj jasna. Również, trudno mi uwierzyć że wszystko co robi Derren to NLP i nie ma w tym sztuczek. Niemniej daleko mi od oskarżenia o oszustwa - po prostu interesuje mnie dyskusja na ten temat. A dobra prowokacja jak widać daje rezultaty
|
|
|
|
#15 (permalink) | ||
|
Honorowo Praktyk NLP
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Honorowo Praktyk NLP
|
Derren Brown nie twierdzi że wszystko co pokazuje to NLP a nie sztuczki. Jego show to raczej mieszanka iluzji, hipnozy i NLP.
Zastanawia mnie jeden fakt. Jeśli jego filmiki są wyreżyserowane to po co używa w nich NLP? Po to żebyśmy się dali nabrać że zrobił to za pomocą NLP? To by było bez sensu bo przecież NLPerzy to pewnie mały procent jego widzów. Większość ludzi oglądając te filmiki nie rozpozna w którym miejscu stosuje coś z NLP, po co więc ten wysiłek? A w ogóle Derren uczył się m.in. u Erica Robbiego. Wiedzieliście o tym? Tak na marginesie, zauważyliście pewnie w filmie z BMXem indukcje hand shaking? Zwróć uwagę jak się zmienia wyraz twarzy gościa który ma dostać prezent po indukcji. Albo świetnie zagrał albo to rzeczywiście trans... |
|
|
|
|
|
#17 (permalink) | ||
|
Michał Podbielski
|
Cytat:
Ja nie. I co w związku z tym? Cytat:
To jest wręcz proste.
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Michał Podbielski
|
Dokładając oliwy do ognia
Kolejny filmik o tym Jak Derren "podobno" wpływa na podświadomość - kto to kupuje a kto nie? ![]() YouTube - Derren Brown - Subliminal Advertising
Michał Podbielski instruktor, trener NLP i hipnozy Ostatnio edytowane przez NLP-er : 04-06-2009 - 20:51 |
|
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
Honorowo Master NLP
|
Ja bym jeszcze dorzucił ten filmik
![]() YouTube - Touch me - Derren Brown po polsku.wmv Podoba mi się t ![]() ale wydaje mi się że dziewczyny już wcześniej z nim to ćwiczyły...może się mylę co o tym sądzicie?? Ktoś może robił już takie rzeczy?? Trudne to jest do nauczenia?? Od niedawna interesuję się dziedziną NLP, ale jest to bardzo ciekawe i mnie wciąga
Ostatnio edytowane przez NLP-er : 04-06-2009 - 20:51 |
|
|
|
![]() |
Nawigacja
|
||||||
|
||||||
| Tagi |
| derren brown, filmy, filtry, hipnoza, klient, nlp, przerwanie schematu, pytanie, raport, rapport, rozkręcanie, szkolenia, techniki, trans, wizualizacja |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|