Automatyczne tłumaczenia (wspierane przez Powered by Google):
Afrikaans Albanian Arabski Belarusian Bułgarski Catalan Chinese Croatian Czeski Danish Dutch Angielski Estonian Filipino Finnish French Galician Niemiecki Greek Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Taiwanese Thai Turkish Ukrainian Vietnamese Welsh Yiddish

Wróć  

Filmy NLP-era Zobacz darmowe filmy z technikami NLP! Podglądnij co się dzieje na tych szkoleniach!

Derren Brown - NLP czy sztuczki?...

Hej! :)

Tyle przeglądniętych tematów - wygląda na to, że naprawdę podoba Ci się nasze forum :) Nadal nie masz swojego konta? Czemu by nie poświęcić chwilki żeby zarejestrować się całkowicie za darmo? Jako użytkownik dostajesz dostęp do większej części forum, możesz wysyłać własne wiadomości, nawiązać ciekawe znajomości z ludźmi mającymi podobne zainteresowania i odnieść jeszcze wiele innych korzyści. Zarejestruj się teraz!

Już masz swoje konto? Zaloguj się, żeby znikła ta wiadomość.

Odpowiedz: Derren Brown - NLP czy sztuczki?..., Filmy NLP-era

LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
Stary 10-10-2008, 15:59   #11 (permalink)
Honorowo Praktyk NLP

Awatar Wiewiór
Brak Awatara

Domyślnie Odp: Derren Brown - NLP czy sztuczki?...

Pierwsze co Derren Brown mówi kiedy siadają - rozmawiali kilka dni temu przez telefon i prosił go żeby zapisał na kartce co by chciał dostać na prezent i podpisał się na niej.
Wiewiór jest offline   Odpowiedź z Cytatem

Stary 10-10-2008, 16:08   #12 (permalink)
Honorowo Praktyk NLP

Awatar Wiewiór
Brak Awatara

Domyślnie kolacja

To samo z kamerami na kolacji. Przecież to nie jest ukryta kamera, tylko film w którym nie występują aktorzy. Oni wiedzą że będą w programie Derrena.

Nie wiem jak jest z wykorzystaniem przez niego NLP, ciężko uwierzyć że te wszystkie sztuczki zrobił w ten sposób... Ale na początku jego programu jest napisane "filmie nie wystepuja aktorzy" a z tego co wiem emitowanie wyrezyserowanych programow opatrzonych takim napisam to celowe wprowadzanie w blad telewidza i jest w Anglii nie zgodne z prawem. Gdyby wszystko bylo wyrezyserowane nie mialby prawa opatrzec programu tym napisem.

Stary 10-10-2008, 19:47   #13 (permalink)
Michał Podbielski

Awatar NLP-er

Cytat:
Napisał Wiewiór Zobacz post
No przecież się umawiali wcześniej i Derren Brown polecił mu żeby napisał tą kartkę, włożył w kopertę i trzymał w portfelu po to żeby mieć dowód. Myślałem że to oczywiste.
No oczywiście - przecież to już zostało napisane. Zacytowałeś jedno zdanie wyrywając je z kontekstu. Zobacz zdanie przed tym co zacytowałeś: "No właśnie zwróć uwagę jak szczegółowo klient wykonał instrukcje związane z napisaniem tego co chciał. Na karteczce w zaklejonej kopercie, z datą i podpisem... Jak często tak wypisujesz, to co chcesz dostać i przechowujesz to w portfelu?"

"Wykonał instrukcje" - to jest oczywiste, że się umówili i właśnie na to zwracam uwagę pisząc: "Niewątpliwie zostało to wyreżyserowane."

Cytat:
Pierwsze co Derren Brown mówi kiedy siadają - rozmawiali kilka dni temu przez telefon i prosił go żeby zapisał na kartce co by chciał dostać na prezent i podpisał się na niej.
Tak więc nie musisz mi udowadniać, że się umówili, bo właśnie na to zwracam tutaj uwagę i zadaję pytanie: "Pytanie tylko co jeszcze zostało ustawione? Jak myślisz?"

Super, że tak dokładnie to przeglądnąłeś. Aż sam sobie zrobiłem powtórkę i zauważyłem, że wcale tak dokładnie nie wykonał instrukcji, bo Derren prosił go o podpisanie się z tyłu, a on to wpakował do koperty i podpisał się na kopercie. Przy okazji zauważyłem też scenkę - we wprowadzeniu - jak oboje na fotelach obracają się w stronę kamery, mając tę samą pozę. Typowe ujęcie pod publikę. Derren robi świetne show. Jest wszystko o potrzebne żeby zrobić "WOW". Pytanie tylko co jeszcze zostało ustawione? Jak myślisz?...

Stary 10-10-2008, 19:57   #14 (permalink)
Michał Podbielski

Awatar NLP-er

Cytat:
To samo z kamerami na kolacji. Przecież to nie jest ukryta kamera, tylko film w którym nie występują aktorzy. Oni wiedzą że będą w programie Derrena.

Nie wiem jak jest z wykorzystaniem przez niego NLP, ciężko uwierzyć że te wszystkie sztuczki zrobił w ten sposób... Ale na początku jego programu jest napisane "filmie nie wystepuja aktorzy" a z tego co wiem emitowanie wyrezyserowanych programow opatrzonych takim napisam to celowe wprowadzanie w blad telewidza i jest w Anglii nie zgodne z prawem. Gdyby wszystko bylo wyrezyserowane nie mialby prawa opatrzec programu tym napisem.
Dzięki za bardzo wartościową informację. Nie widziałem show Derrena w całości. Nie wiem tylko czy te kawałki w YouTube są z tego show... Może masz na ten temat informacje?

Bo w show może sobie pisać i pokazywać to w czym faktycznie nie ma aktorów, a na YouTube nie ma już ograniczeń. Kto powiedział, że te wszystkie filmy są z tego show. Inna sprawa, że to że nie występują aktorzy nie znaczy, że nie jest to ustawione - mogę wziąć ludzi z ulicy i szturchnąć ich pod stołem, żeby udawali rapport. Nie są aktorami...

Tak przy okazji nie aktorów w jego filmach, to jak na amatorów zachowują się świetnie przy kamerach i świetnie udają, że to wykwintna kolacja a nie show.

Jedna sprawa chciałbym, żeby była tutaj jasna. Również, trudno mi uwierzyć że wszystko co robi Derren to NLP i nie ma w tym sztuczek. Niemniej daleko mi od oskarżenia o oszustwa - po prostu interesuje mnie dyskusja na ten temat. A dobra prowokacja jak widać daje rezultaty

Stary 11-10-2008, 10:43   #15 (permalink)
Honorowo Praktyk NLP

Awatar Wiewiór
Brak Awatara

Cytat:
"Wykonał instrukcje" - to jest oczywiste, że się umówili i właśnie na to zwracam uwagę pisząc: "Niewątpliwie zostało to wyreżyserowane."
Sorry, źle Cię zrozumiałem.

Cytat:
Nie wiem tylko czy te kawałki w YouTube są z tego show... Może masz na ten temat informacje?
Z tego co wiem to wszystkie filmiki na youtube są z jego telewizyjnego show. Większość z tego co jest na youtube (łącznie z tym BMXem) jeszcze niedawno oglądałem na BBC Entertainment z polskim tłumaczeniem.

Stary 11-10-2008, 11:08   #16 (permalink)
Honorowo Praktyk NLP

Awatar Wiewiór
Brak Awatara

Derren Brown nie twierdzi że wszystko co pokazuje to NLP a nie sztuczki. Jego show to raczej mieszanka iluzji, hipnozy i NLP.
Zastanawia mnie jeden fakt. Jeśli jego filmiki są wyreżyserowane to po co używa w nich NLP? Po to żebyśmy się dali nabrać że zrobił to za pomocą NLP? To by było bez sensu bo przecież NLPerzy to pewnie mały procent jego widzów. Większość ludzi oglądając te filmiki nie rozpozna w którym miejscu stosuje coś z NLP, po co więc ten wysiłek?

A w ogóle Derren uczył się m.in. u Erica Robbiego. Wiedzieliście o tym?

Tak na marginesie, zauważyliście pewnie w filmie z BMXem indukcje hand shaking? Zwróć uwagę jak się zmienia wyraz twarzy gościa który ma dostać prezent po indukcji. Albo świetnie zagrał albo to rzeczywiście trans...

Stary 11-10-2008, 15:28   #17 (permalink)
Michał Podbielski

Awatar NLP-er

Cytat:
Jeśli jego filmiki są wyreżyserowane to po co używa w nich NLP? Po to żebyśmy się dali nabrać że zrobił to za pomocą NLP? To by było bez sensu bo przecież NLPerzy to pewnie mały procent jego widzów. Większość ludzi oglądając te filmiki nie rozpozna w którym miejscu stosuje coś z NLP, po co więc ten wysiłek?
Na te pytania możemy sobie tylko gdybać. Ja nie znam ludzi z poza NLP wiedzących kim jest Derren. Do tego kiedy robi trik o rapporcie to mogę przypuszczać, że jest to stricte pod NLP.

Cytat:
A w ogóle Derren uczył się m.in. u Erica Robbiego. Wiedzieliście o tym?
Ja nie. I co w związku z tym?

Cytat:
Tak na marginesie, zauważyliście pewnie w filmie z BMXem indukcje hand shaking? Zwróć uwagę jak się zmienia wyraz twarzy gościa który ma dostać prezent po indukcji. Albo świetnie zagrał albo to rzeczywiście trans...
Ta. Genialne przerwanie schematu. Jak dla mnie to rzeczywisty trans. Przy czym to nie eliminuje też opcji wyreżyserowania, bo ja np. potrafię wejść w trans na zawołanie - kwestia przejścia odpowiedniej ilości transów i założenia sobie kotwicy na stan transu. Dodam, że nie tylko ja to potrafię To jest wręcz proste.

Stary 12-10-2008, 10:41   #18 (permalink)
Honorowo Praktyk NLP

Awatar Wiewiór
Brak Awatara

Cytat:
Ja nie. I co w związku z tym?
Nic, taka ciekawostka

Stary 26-11-2008, 00:02   #19 (permalink)
Michał Podbielski

Awatar NLP-er
Domyślnie Reklama podprogowa

Dokładając oliwy do ognia Kolejny filmik o tym Jak Derren "podobno" wpływa na podświadomość - kto to kupuje a kto nie?

YouTube - Derren Brown - Subliminal Advertising

Ostatnio edytowane przez NLP-er : 04-06-2009 - 20:51
NLP-er jest offline   Odpowiedź z Cytatem

Stary 07-01-2009, 12:52   #20 (permalink)
Honorowo Master NLP

Awatar dawidmaster

Ja bym jeszcze dorzucił ten filmik
YouTube - Touch me - Derren Brown po polsku.wmv
Podoba mi się t
ale wydaje mi się że dziewczyny już wcześniej z nim to ćwiczyły...może się mylę co o tym sądzicie??
Ktoś może robił już takie rzeczy?? Trudne to jest do nauczenia??
Od niedawna interesuję się dziedziną NLP, ale jest to bardzo ciekawe i mnie wciąga

Ostatnio edytowane przez NLP-er : 04-06-2009 - 20:51
dawidmaster jest offline   Odpowiedź z Cytatem

Odpowiedz

Nawigacja
Wróć   simple-NLP.pl darmowe forum o NLP > Poligon NLP-era > Filmy NLP-era

Tagi
derren brown, filmy, filtry, hipnoza, klient, nlp, przerwanie schematu, pytanie, raport, rapport, rozkręcanie, szkolenia, techniki, trans, wizualizacja

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania