PDA

TO JEST TYLKO ARCHIWUM! Zobacz pełną wersję : fobia szkolna-problem

kowal
05-02-2009, 18:55
chcialbym sie dowiedziec czy nlp ma jakies sposoby na w/w temat.dotyczy on chlopca w wieku 11 lat.

NLP-er
05-02-2009, 22:09
NLP ma wiele sposobów i technik wiązanych z pracą na fobiach, zmianą podejścia emocjonalnego, dodania pewności siebie i tym podobnych. W przypadku pracy z dzieckiem niektóre z nich mogą wymagać nadania odpowiedniej ramy zabawy, tak aby dziecko chciało współpracować. Z góry chcę zaznaczyć, że dziećmi tylko kilkakrotnie bawiłem się NLP i pracuję przede wszystkim z dorosłymi, ale chętnie podzielę się wszystkimi sugestiami jakie uznam za pomocne. Mam także nadzieję, że być może ktoś kto częściej pracuje z dziećmi tymi metodami, lub po prostu ma własne też doda coś pomocnego :)

Fobia szkolna jest dosyć obszernym pojęciem. Proszę o szczegóły. Zachowanie dziecka związane ze szkołą, objawy fobii, nacechowanie emocjonalne w stosunku do rówieśników szkolnych, nauczycieli, szkoły... Krótko mówiąc - załóżmy że pojęcie fobia szkolna nie istnieje, a Ty chcesz mi powiedzieć co chciałbyś zmienić w zachowaniu dziecka.

kowal
05-02-2009, 22:22
dzieki za odzew.chcialbym sie rozpisac na ten temat lecz dzis czas mi na to nie pozwala.bede nadal drazyl ten temat.pozdrawiam.wracam jutro.licze na owocna wspolprace.

Automatyczne tłumaczenia (wspierane przez Powered by Google):
AfrikaansAlbanianArabskiBelarusianBułgarskiCatalanChineseCroatianCzeskiDanishDutchAngielskiEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianNiemieckiGreekHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translated to other languages supported by vB Enterprise Translator 3.3.4