chcialbym sie dowiedziec czy nlp ma jakies sposoby na w/w temat.dotyczy on chlopca w wieku 11 lat.
NLP ma wiele sposobów i technik wiązanych z pracą na fobiach, zmianą podejścia emocjonalnego, dodania pewności siebie i tym podobnych. W przypadku pracy z dzieckiem niektóre z nich mogą wymagać nadania odpowiedniej ramy zabawy, tak aby dziecko chciało współpracować. Z góry chcę zaznaczyć, że dziećmi tylko kilkakrotnie bawiłem się NLP i pracuję przede wszystkim z dorosłymi, ale chętnie podzielę się wszystkimi sugestiami jakie uznam za pomocne. Mam także nadzieję, że być może ktoś kto częściej pracuje z dziećmi tymi metodami, lub po prostu ma własne też doda coś pomocnego :)
Fobia szkolna jest dosyć obszernym pojęciem. Proszę o szczegóły. Zachowanie dziecka związane ze szkołą, objawy fobii, nacechowanie emocjonalne w stosunku do rówieśników szkolnych, nauczycieli, szkoły... Krótko mówiąc - załóżmy że pojęcie fobia szkolna nie istnieje, a Ty chcesz mi powiedzieć co chciałbyś zmienić w zachowaniu dziecka.
dzieki za odzew.chcialbym sie rozpisac na ten temat lecz dzis czas mi na to nie pozwala.bede nadal drazyl ten temat.pozdrawiam.wracam jutro.licze na owocna wspolprace.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by
vBSEO 3.5.1